Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Phillip Svanlund i Sollentuna slängde en hel låda kablar utan att titta igenom den.
Phillip Svanlund i Sollentuna slängde en hel låda kablar utan att titta igenom den.

Ung man slängde datorkablar

Publicerad: 2010-02-03

En ung man i Sollentuna norr om Stockholm har chockerat omvärlden med sitt beslut att kasta en låda full med blandade kablar.

Ungkarlen Phillip Svanlund 24, bor i en etta med kokvrå och upptäckte lådan med kablarna i en garderob i hallen som han sällan använder, han mindes inte riktigt vartifrån alla kablar kom ifrån, men antog att han fyllt på lådan under årens lopp.

Två av Phillips vänner Roger Nilsson och Dennis Örtendahl befann sig båda på besök i lägenheten då upptäckten gjordes, Roger Nilsson berättar om lådan;
- Phillip tittade inte ens igenom lådan, den såg ut att innehålla en blandning av alla möjliga sorters kablar bland annat nätverks-, USB-, datorskärm-, högtalar- samt skrivarkablar, men även några gamla mobilladdare.

När Phillip sa att han skulle kasta lådan med alla dess kablar möttes han av protester från sina kamrater som under ett par minuter argumentera för att Phillip skulle behålla lådan och ställa den på en av de tomma hyllarna högre upp i garderoben där den inte stod ivägen.

- Det kanske finns några kablar som kommer till nytta senare? Kanske köper du en ny skrivare, eller du kanske måste fixa morsans dator någon gång? Hade vännen Roger föreslagit.

Roger Nilsson berättar sedan hur han blev ögonvittne till det mycket snabba händelseförloppet som följde därefter;
- Det gick på bara ett par ögonblick, Philip lyfte upp lådan, gick ut på gården och rätt in i återvinningshuset. I återvinningshuset tömde han lådan i elektronikbingen, han tvekade inte en sekund!

- När han tömt lådan la han den i kartongåtervinningen, och gick ut ur återvinningshuset utan att ens vända sig om mot elektronikbingen och titta en enda gång, berättar en synbart uppspelt Dennis Örtendahl.

Dennis Örthendahl berättar vidare om händelsen;
- En av kablarna han slängde var en liten röd kabel med svarta rektangulära kontakter i vardera ände. Den såg jätteviktig ut, den var säkert till hans dator. Dessutom slängde han minst två mobilladdare som kanske kunnat vara användbara i framtiden om han köpte en ny mobil, det var helt crazy!!

När Svenskbladet söker Phillip för en kommentar berättar han att han nu har stuvat om i lägenheten och lyckats göra mer plats i sitt vardagsrum genom att flytta in sin byrå i garderoben där lådan med kablar tidigare stod. Detta gör att han har mer plats i lägenheten för sin stora samling av Star Wars-föremåla inklusive figurer och rymdskepp.

- Allting är perfekt nu, med mera plats i lägenheten så kan jag kolla på eBay efter fler Star Wars-leksaker, jag har redan spanat in ett par intressanta auktioner. Jag kanske måste köpa en billig sladd när jag ändå är på gång, jag har nämligen tappat bort sladden för att överföra låtar till min MP3-spelare, berättar Phillip.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev