Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Kort efter sin inbjudan till Anna-Karin hälsade polisen på hos Jonas.
Kort efter sin inbjudan till Anna-Karin hälsade polisen på hos Jonas.

Jonas 26 använde Chat GPT för att bjuda ut tjej - Idag har han besöksförbud

Publicerad: 2023-01-18

Jonas Ekström 26 år från Skövde, hade under en längre tid varit förtjust i en av sina kollegor på ICA butiken där han jobbar på lastkajen, han tog Chat GPT till sin hjälp, något han skulle få ångra djupt.

Jonas hade länge velat bjuda ut Anna-Karin på Frukt och Grönt, men hade aldrig haft mod att göra det då han kände sig klumpig och att hans Snapchatmeddelande ofta framstod som barnsliga och töntiga.

När han läste om ett nytt AI-verktyg som kan komponera meddelanden bättre än en människa , Chat GPT, beslutade han sig för att ta hjälp av detta verktyg för att skriva ett inbjudan till en dejt till Anna-Karin.

Samma kväll instruerade Jonas Chat GPT att skriva en romantisk inbjudan till Anna-Karin med referenser till hennes jobb i grönsaksdisken, en fin touch som säkert skulle få henne att tycka att han har humor. Meddelandet översatte han sedan till Svenska via Google translate och skickade över samma kväll via Snapchat.

Det tog inte många minuter innan Jonas såg att Anna-Karin tagit en screenshot av meddelandet, vad kul tänkte Jonas, vi får se vad hon säger imorgon på jobbet.

Men något jobb nästa dag blev det inte, istället sparkades Jonas dörr in av den nationella insatsstyrkan, dom handfängslade honom och släpade ut honom till en patrullbil för att ta in honom för förhör.

Det visade sig att Chat GPT skrivit en våldserotisk berättelse med element av grönsaker (särskilt gurkor) där det i väldigt grova ordalag beskrevs vad Jonas ville göra med Anna-Karin.

TIngsrätten dömde Jonas för grov kvinnofridskränkning givet det råa innehållet i hans meddelande.

Jonas får i dagsläget inte besöka sin gamla arbetsplats, eller röra sig inom 200 meter från Anna-Karins bostad pga hans dom.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons