Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Med en osynlighetsmantel försvinner tiggaren på gatan
Med en osynlighetsmantel försvinner tiggaren på gatan

Osynlighetsmantlar löser tiggarfrågan

Publicerad: 2014-02-08

Svenskarna har på senare år plågats svårt av fattiga tiggare som ber om allmosor, men lösningen är på väg i form av osynlighetsmantlar. 

Statens patent- och registreringsverk har i vinter tagit emot en ansökan om ett patent på en osynlighetsmantel som i en handvändning skulle få slut på tiggeriet. Manteln är av ett mycket ovanligt material, som utvinns i det inre av Tibet och beräknas kosta 37 miljoner kronor styck. Stockholms stad har redan beställt tio testmantlar. 

Man menar att investeringen kommer att löna sig i längden, då stockholmare och turister kan flanera fritt på stadens gator utan att få dåligt samvete.

Åsa Wigfeldt och Mimi Askegård, som är ute och shoppar lyser upp när de hör om inköpet:

- Det är ju underbart, för vi mår verkligen skitdåligt när vi ser fula kärringar med pappmuggar som bara sitter där och glor som döingar. 

- Och tänk om de är döda på riktigt, då skulle man verkligen må dåligt. Gud vad skönt det ska bli att slippa se dem. Asså kan man köpa en sån där mantel och bara slänga över om man skulle möta en sån där fattig?

 


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SvD SDS SR AB
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Re: Silverkant på molnet
Man skulle kunna tänka sig att utvidga detta till att även omfatta generellt fula människor i TV. Ta näbbgäddan Smörgåsa Romsåsen som första val.

Kent Agent, (för 23 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Silverkant på molnet
Jens-Jaspers analys är helt under isen: De som sitter där och glor som döingar håller med säkerhet på med det i viljan att göra det bra för sig själva och sina familjer. Det är bara det att vare sig sysselsättningen eller placeringen är OK. Det är också uppgivet att tro att det kommer att resultera i en allmän avtrubbning hos människor. Nej, förr eller senare kommer rumänerna puffas till att ta hem dem under parollen - Men här kan ni ju inte sitta.

Valdemar Frack, (för 38 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Silverkant på molnet
Det är väldigt tråkigt att folk inte har viljan att göra det bra för sig själva och sina familjer. Trist att man måste se det hela. Vi får ta tröst i att närvaron av fattiga tiggare på gatan kommer att resultera i en allmän avtrubbning hos människor. - I längden kan vi få positiva resultat som sänkta skatter när det blir accepterat att Svenska socialfall och andra arbetsvägrare får tigga ihop till sina Gula Blend.

Jens-Jasper Gyllengahm, (för 38 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vällovligt
Vällovligt att DSvB tar upp problemet med fula kärringar med pappmuggar som bara sitter där och glor som döingar. Även om lösningen inte är osynlighetsmantlar så är det bra att försöka hitta lösningen på en bred front. För där kan de ju inte sitta - det är inte bra för någon av oss.

Valdemar Frack, (för 38 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank