Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Den idealiska moderna kvinnan enligt Centerpartiet.
Den idealiska moderna kvinnan enligt Centerpartiet.

Centerpartiet anordnade stjärtnyp på Kvinnodagen

Publicerad: 2009-03-08

Centerpartiet i Norrköping arrangerade på söndagen ett lyckat evenemang för den Internationella kvinnodagen. Arrangemanget bestod av en mängd olika aktiviteter och föreläsningar där besökande kvinnor kunde delta. När dessa först anlände välkomnades de med en bukett rosor och en chokladask, på denna deras alldeles egna dag.

Föreläsningar hölls av både yngre och äldre prominenta kvinnor, bloggaren Blondinbella höll i en föreläsning om modebranschen och vilka karriärer man kan sko sig på som skribent eller designer. Den som ville känna sig extra uppskattad och attraktiv kunde gå en vända i "nyptältet" där en grupp attraktiva män i åldern 25-55, ledda av ingen mindre än Jan Guillou, utdelade stjärtnyp.

- Det finns ju många kvinnor som lever ensamma, eller kvinnor som är gamla eller kanske inte så vackra, de kan aldrig bli nypta i stjärten i vanliga fall. Detta är vårt sätt att hjälpa dem känna sig attraktiva och uppskattade, förklarar Bengt Sundin, förtroendevald i Centerpartiet Östergötland, med ett leende.

Kvinnodominerade organisationer såsom den frivilliga försvarsorganisation Blå Stjärnan fanns även på plats för att informera om sin verksamhet. För den som ville ägna sig åt mer praktiska sysslor fanns det möjlighet att ta lektioner i bilkörning, med en särskild övningsbana för fickparkering.

För invandrarkvinnor fanns ett särskilt jobbinsatsprojekt på plats som syftade att få långtidsarbetslösa invandrare in i jobb, där kunde man till exempel prova på hur det är att jobba som städerska elle restaurangbiträde för en dag.

- Årets evenemang har på det stora hela varit en enorm succé i år, det blir svårt för oss att överträffa detta nästa år. Men vi har som mål att imponera och vi satsar hårt för att göra den här dagen speciell för våra kvinnor, berättar Bengt Sundin.

Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Livsglädje
Även om stjärtnyp inte kan genomföras så här organiserat och strukturerat är det glädjande att läsa ett stycke som beskriver stjärtnypande som ett utslag av livsglädje. Det vanligaste är annars att det betraktas som ett uttryck för elakhet, åtminstone i vimlet på väg in i tunnelbanevagnen.

Max Bge-Jensen, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Pigdebatten just nu !
Vet hut, vad är det för fasoner! Alla vet att lägringsrätten endast gäller ogift piga, eller gift piga upp till 23 års ålder.

Karl-Oskar, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Pigdebatten just nu !
Inom Centern har vi länge propagerat för pigans position i det moderna samhället. I och med teknikens framsteg har fört fram pigans roll i lantbrukets till ett minimum så har en stor kaka av skattefri arbetskraft gått till spillo. Framför allt värnar Centern husbondens rätt att lägra pigan en gång i veckan. Att pigan flyttat in till stan upphäver inte den rätten.

Georg Bondesson, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fika?
Du brunett med blå kjol, jag är den blonde mannen i femtioårsåldern i tältet som nöp dig i rumpan, du vände dig om och såg bister ut, fika?

Bosse, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank