Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Tragiskt nog har det visat sig att den första beboeliga planeten man hittat liknar Skåne.
Tragiskt nog har det visat sig att den första beboeliga planeten man hittat liknar Skåne.

Ny planet liknar Skåne

Publicerad: 2010-10-11

Astronomer har för första gången funnit en beboelig främmande planet som liknar jorden Gliese 581 c, den är bara lite större och har sannolikt rinnande vatten på sin yta. Planeten tycks dock vara i det närmaste identisk med Skåne.

- Inledningsvis hade vi hopp om att planeten skulle kunna inrymma intelligent liv, men när vi insåg att den liknade Skåne grusades de förhoppningarna totalt,
förklarar professorn Jean-Pierre Delfrosse på Grenobleuniversitetet i Frankrike

Planetens yta är täckt av rapsfält, mylla och höga turning torso-liknande byggnader.

- Med vårt allra starkaste teleskop lyckades vi även zooma in på planetens yta, där såg vi hur överviktiga humanoider med Rögle-tshirts lufsade omkring och åt på vad som föreföll vara spättekaka, förklarar Jean-Pierre Delfrosse.

- Vi lyckades även zooma in på en jättelik staty som var misstänkt lik Edvard Persson, runt vilken invånarna tycktes dansa vilda ringdanser som om den vore någon sorts hednisk gudasymbol.

Planetens invånare är på grund av planetens höga gravitation tjocka och rör sig ogärna utanför sitt direkta hemområde. De är också xenofobiska, etnocentriska, samt mycket mycket misstänksamma mot saker utifrån.

- Enligt vår undersökning tycks dessutom deras samhälle helt baserat på ett par få illasinnade yrken. Alla humanoiderna jobbar uteslutande som dörrvakter, telemarketingförsäljare för tidningsprenumerationer, dammsugarförsäljare eller parkeringsvakter, förklarar Jean-Pierre Delfrosse.

Expeditioner till planeten kommer ta tid att förbereda, förutom den enorma ressträckan måste austronauterna även lära sig att prata med skånsk dialekt för att kunna kommunicera med invånarna och inte bli lynchade av den vedervärdiga i befolkningen i det ögonblick de sätter sin fot på planeten.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby