Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Nån argentisk gubbe kommer.
Nån argentisk gubbe kommer.

Sverige försöker bry sig om att påven kommer

Publicerad: 2016-01-27

Senare i år kommer en argentinsk gubbe på besök till Sverige. Svenskarna är beredda på att gå fullt in för att låtsas att det betyder något alls.

- Inspirationen till det här kommer från fenomenet Bat-kid i San Francisco, där halva staden låtsades att en grabb var Batman för att han var sjuk, säger initiativtagaren Tord Flöjt som bjudit in Jorge Mario Bergoglio till Lund i oktober.

- Gubben är gammal och tror att han är i kontakt med gud. Om vi bara samlar ihop tillräckligt med folk med små vimplar de kan vifta med när han åker förbi i sin specialgjorda påve-mobil tror jag att det skulle betyda väldigt mycket för honom. Han har inte många år kvar nu.

Om man själv vill vara med och hjälpa till med flashmoben så föreslår Tord att man kan stå utanför katolska kyrkan och hålla ut händerna så att Jorge kan få ta på dom.

- Han blir väldigt glad av att röra vid folks händer. Vi som arrangerar detta kommer att se till att han har tvättat händerna efter att han varit på toaletten. Av tidigare erfarenhet vet vi att det varit ett problem.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev