Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Folk som inte kan parkera ordentligt utgör ca 75% av befolkningen.
Folk som inte kan parkera ordentligt utgör ca 75% av befolkningen.

Folk som kan parkera ordentligt snart utdöda

Publicerad: 2010-08-24

Evolutionsbiologiska institutet i Uppsala gick idag ut med ett pressmeddelande där man lät uppmärksamma att personer som kan parkera en bil felfritt snart kommer att vara helt utdöda.

Redan 2002 kom diverse varningar om att folk som kan parkera ordentligt blivit färre och nu 2010 är alltså åtskilliga experter ense om att de felfria parkerarna kommer att vara helt utdöda inom tio år.

Jan Snölund, forskare vid evolutionsbiologiskt centrum i Uppsala har kommenterat;
- De förare som kan parkera felfritt sväljs helt enkelt upp av den stora dumma massan av arga gubbar i Volvo, kvinnor i stadsjeep och massor av själviska medel-Svensson, varje generation blir bara mer korkad.

- Ibland händer det att två förare som parkera ordentligt träffas, parar sig och får avkomma, men de är så försvinnande få i den stora mängden, förklarar Snölund.

Professor Göran Stollerud, expert på transportlära är uppgiven inför framtiden;
- Detta är en tragedi, det är inte så mycket saknaden av de människor som kan parkera, utan att det kommer bli helt jävla omöjligt att hitta parkeringsplats i framtiden.

- Vi förvaltar ett viktigt arv för kommande generationer, jag skulle gärna lämna en möjlighet för mina barn att slippa behöva åka runt och runt på en parkering i en timme varje gång de vill besöka en butik eller restaurant.

- Som det ser ut i dagsläget är det omöjligt, senast i helgen var jag på Galne Gunnar och det tog minst 30 minuter att hitta en tom parkeringsplats, än en gång ser vi att Svensson är ett svin, tillägger Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!