Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
En duva frn den s kallade Farsta-ligan togs p bar grning
En duva frn den s kallade Farsta-ligan togs p bar grning

Nolltolerans mot plankande duvor

Publicerad: 2011-11-11

Duvor har de senaste dagarna setts planka in på tunnelbanestation Farsta strand för att utan biljett ta sig till Farsta centrum. De kallar sig Farsta-ligan.

Två väktare, kända från Youtube, blev vittne till händelsen och kastade sig genast över duvan, satte den i kedjor och ringde förstärkning.

Under tiden passade de på att tala om för duvan att det är olagligt att åka utan giltigt färdbevis. Duvan svarade genom att bajsa på den ena väktarens sko och fick därefter ta emot några slag med batongen.

- Det var nyputsade skor, meddelar vakten som inte vill uppge sitt namn.

Polisinspektör Britt-Marie Hackzell har tittat närmare på ärendet och påpekar att det finns ingenting i lagen som förbjuder misshandel av duvor som åker utan giltigt färdbevis.

- Tvärtom, SL och polisen har gått ut med en ny kampanj som riktar sig mot så kallade plankare. Vi vill ha nolltolerans. Plankare och klottrare är ofta samma personer och de är ett störande och kriminellt inslag i staden.

- Polisen och vaktbolagen kommer fortsättningsvis att ta i med hårdhanskarna när det gäller plankare och klottrare i allmänhet och duvorna från Farsta-ligan i synnerhet.


Annons

Ruffa Rvardotter

Fler artiklar av Ruffa Rvardotter


Relaterade länkar: Metro DN SR SvD
Annons
Helfoder för hund och baby