Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
"Vi vill förändra världen". Jo, tack.
"Vi vill förändra världen". Jo, tack.

Backpackergäng från Borås orsak till Zika-spridning

Publicerad: 2016-02-09

Det har nu visat sig att det fruktade Zika-virusets spridning inte beror på myggor, som man först trodde, utan att det är ett killgäng från Borås som bär ansvaret.

De fyra vännerna 22-åriga Stuffe, Jorma, Robban och Dimpen har varit ute på en jorden-runt-resa sedan mars förra året, och har besökt samtliga av de drabbade länderna.

- Vi lever det vanliga backpackerlivet. Vi kollar lite tempel, dricker öl och rider på någon elefant emellanåt för att få material till våra instagram-konton, säger Jorma. Stuffe är också nyfiken på att skaffa dreads.

- Jag vill bara poängtera att det var en ekologisk elefantfarm, förtydligar Dimpen.

De fyra killarna kritiseras nu av FN-organet WHO. De ombeds omedelbart sluta backpacka för att minska spridningen av viruset.

- Vi kan inte säkert säga vad det är med dessa fyra killar som är smittbärande, men mycket pekar på att det är den sarrong som Dimpen köpte i Indonesien. I vilket fall tycker vi att han ska göra sig av med den. Den är för jävla ful, säger Margaret Chan, generaldirektör för WHO.

Killgänget ställer sig oförstående inför WHO:s kritik:

- Nej vi fattar inte kritiken. Och vi har dessutom volontärarbetat några dagar på ett brasilianskt BB förra året, så de borde tacka oss.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka