Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
7 2021
 
Alla gåvor är välkomna även små medel kan hjälpa Bengt.
Alla gåvor är välkomna även små medel kan hjälpa Bengt.

Stor insamling för Bengt Westerberg

Publicerad: 2010-05-09

Röda Korsets styrelseordförande Bengt Westerberg får nu efter ett beslut av Röda Korsets styrelse en sänkt lön, från 55,000 kronor i månaden från den tidigare lönen på 86,000 kronor.

Beslutet har välkomnats av Röda Korsets styrelse vilka även var de som fattade beslutet om lönesänkningen. En anonym höginkomsttagare i styrelsen berättar;
- Vi i styrelsen anser att denna nya lön ligger i linje för detta jobb som styrelseordförande. Man tillåts även ha andra arbeten parallellt precis som Bengt har, men man måste vara tillgänglig för att kunna resa på fest två gånger per år till Geneve.

Bengt Westerbergs arvode kommer enligt honom själv från medlemsavgifter som hade kunnat gå till olika hjälpinsatser, och inte från de pengar som skänks till olika hjälpinsatser. Allt som allt innebär lönen att de första 6,600 hundralapparna som läggs i Röda Korsets insamlingsbössor går direkt till Bengt Westerberg.

Göran Stollerud, professor i statsvetenskap med specialisering på före detta politiker som totalt saknar verklighetsuppfattning, har kommenterat;
-  Röda Korsets styrelse har problem att sätta sig in i situationen för de tusentals volontärer som ställer upp gratis för att skaka insamlingsbössor, baka sockerkakor till loppmarknader till förmån för Röda Korset, eller sälja second-hand kläder i Röda Korsets butiker.

- Man tycker att bekanta i styrelsens närhet skulle upplysa dem om att folk uppfattar dem som slösande präktiga blodsugande jävla idioter, men de tycks leva i total okunskap, berättar Stollerud.

Stollerud gör sedan en analys av Westerbergs livsmål i relation till hans kvarvarande livslängd;
- Med tanke på att Bengt Westerberg är 67 år gammal och medellivslängden för en svensk man är 78 år, samt att hans årsinkomst för 2009 var 600.000 kronor kan man fråga sig hur mycket pengar han ska samla på hög innan han kilar vidare? Kanske kunde han ägna lite tid åt att jobba gratis för barnen i Haiti innan det är dags att kola vippen?

- Jag tycker 

Bengt kan få pengarna om han själv står på torgen och samlar in med en bössa där det står; "Till mig". Då kan han visa hur duktig han är, tillägger Stollerud.

Bengt Westerbergs extraknäck

  • Riksdagspension 25.000 kr/mån
  • Oljebolagens lobbyorganisation Svenska Petroleuminstitutet: 19.000 kr/mån
  • Lunds universitet: 17.500 kr/mån
  • Finansinspektionen: 7.500 kr/mån
  • Patientförsäkringsföreningen: 4.000 kr/mån
  • BOSSE: 3.000 kr/mån

Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svd svd2 svd3 dn dn2 realtid mynewsdesk mynewsdesk2 gp gp2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

nomenklaturea personal
dom måste spara 150 miljoner för att marknaden vill det,ungefär som dom som piskar sig blodiga för att Jesus och Gud vill det,klar dyngsnack-det är ett modeord och eftersom röda korset är kåt på senaste modet så följer dom strömmen-snacka om värdelös personal dom köpt in senaste årtiondet-GE dom sparken ALLA

nitiwt, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Snyggt
Här blir ironi mer verklighetsnära än vad pressen vågar skriva Fortsätt

Roger, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Boert med Westerberg
Man undrar hur mycket prinsessan Christan tog ut som ordförande för RK? Westerberg kan vi vara utan.Är inte RK en ideell org? Bort med honom eller sluta ge pengar till RK.

Jonas, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank