Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
30 September 2023
 
Alla gåvor är välkomna även små medel kan hjälpa Bengt.
Alla gåvor är välkomna även små medel kan hjälpa Bengt.

Stor insamling för Bengt Westerberg

Publicerad: 2010-05-09

Röda Korsets styrelseordförande Bengt Westerberg får nu efter ett beslut av Röda Korsets styrelse en sänkt lön, från 55,000 kronor i månaden från den tidigare lönen på 86,000 kronor.

Beslutet har välkomnats av Röda Korsets styrelse vilka även var de som fattade beslutet om lönesänkningen. En anonym höginkomsttagare i styrelsen berättar;
- Vi i styrelsen anser att denna nya lön ligger i linje för detta jobb som styrelseordförande. Man tillåts även ha andra arbeten parallellt precis som Bengt har, men man måste vara tillgänglig för att kunna resa på fest två gånger per år till Geneve.

Bengt Westerbergs arvode kommer enligt honom själv från medlemsavgifter som hade kunnat gå till olika hjälpinsatser, och inte från de pengar som skänks till olika hjälpinsatser. Allt som allt innebär lönen att de första 6,600 hundralapparna som läggs i Röda Korsets insamlingsbössor går direkt till Bengt Westerberg.

Göran Stollerud, professor i statsvetenskap med specialisering på före detta politiker som totalt saknar verklighetsuppfattning, har kommenterat;
-  Röda Korsets styrelse har problem att sätta sig in i situationen för de tusentals volontärer som ställer upp gratis för att skaka insamlingsbössor, baka sockerkakor till loppmarknader till förmån för Röda Korset, eller sälja second-hand kläder i Röda Korsets butiker.

- Man tycker att bekanta i styrelsens närhet skulle upplysa dem om att folk uppfattar dem som slösande präktiga blodsugande jävla idioter, men de tycks leva i total okunskap, berättar Stollerud.

Stollerud gör sedan en analys av Westerbergs livsmål i relation till hans kvarvarande livslängd;
- Med tanke på att Bengt Westerberg är 67 år gammal och medellivslängden för en svensk man är 78 år, samt att hans årsinkomst för 2009 var 600.000 kronor kan man fråga sig hur mycket pengar han ska samla på hög innan han kilar vidare? Kanske kunde han ägna lite tid åt att jobba gratis för barnen i Haiti innan det är dags att kola vippen?

- Jag tycker 

Bengt kan få pengarna om han själv står på torgen och samlar in med en bössa där det står; "Till mig". Då kan han visa hur duktig han är, tillägger Stollerud.

Bengt Westerbergs extraknäck

  • Riksdagspension 25.000 kr/mån
  • Oljebolagens lobbyorganisation Svenska Petroleuminstitutet: 19.000 kr/mån
  • Lunds universitet: 17.500 kr/mån
  • Finansinspektionen: 7.500 kr/mån
  • Patientförsäkringsföreningen: 4.000 kr/mån
  • BOSSE: 3.000 kr/mån

Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svd svd2 svd3 dn dn2 realtid mynewsdesk mynewsdesk2 gp gp2
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby