Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
"Skogsturken" får egen talkshow i höst

"Skogsturken" får egen talkshow i höst

Publicerad: 2009-03-06

Dragan Kombat Bogdan blev världstjärna över en natt när han av en händelse filmades i smyg av den frisbee-kastande ynglingen Joakim Jacobsson i ett helt vanligt svennebananigt skogsområde i Västerås förra sommaren. En slarvigt kastad frisbee landade i Dragans frisyr vilket utlöste ett enormt raseri som inleddes med den numera klassiska meningen "Vem var det som kasta?".

Filmsnutten skildrar den hätska ordväxling som följde strax efter frisbee-attacken. Någon person kom dock inte till skada, trots hemska hotelser. Dagen därpå åkte filmklippet upp på Youtube under titeln "Skogsturken" och hundratusentals människor världen över förtjusades över den bisarra händelsen. En massiv anstormning följde, och fans av klippet gjorde egna versioner så som "Fjällturken", "Emoturken", "Bussturken", "Hollywoodturken" samt Svenskbladets egna favorit, "Skogsturken 3,5 år".
 
Från att han varit en okänd ung John Travolta-lookalike (iförd discoskjorta och allt) blev Dragan snart ett namn på allas läppar. Svenskbladet kan stolt meddela att han kommer få en egen talkshow nu till hösten, välpassligt kallad "Skogsturken & C:o". Birgitta Bruntebrutt, pressansvarig på Öppna Kanalen i Stockholm där programmet kommer att sändas är förväntansfull och belåten att Dragan tackade ja till uppdraget:

- Vi har länge velat ha ett program som tilltalar den unga publiken. Vår kanal har alltid haft problemet att det är enbart bibliotekarier, deprimerade människor och gamla stofiler som tittar på den. Nu hoppas vi nå en större publik.
 
Dragan själv blir enormt uppjagad när projektet kommer på tal:

- Ey lyssna. Först jag blev på sån duvet jefligt förbannad, jaglovar! Men du kompis, duvet, många idag vill bli sån där kändis. Man ska va i fucking TV o jefla radio o såntva? En svenne skickade ett mejl och frågade om dom här krejerna, jag är nu kändis va!! Stoor kändis i Stockholm, micket pra! Men duvet, man kan hångla också va. Lyssna. Jag ska hångla upp svenska tjej i en fucking jefla brygga, så jag säkert kommer i den TV med han Aschberg, jaglovar!
 
Exakt vad TV-programmet kommer att gå ut på eller vilka gäster som vill medverka vill varken Bruntebrutt eller Dragan själv kommentera närmare.
 
Joakim Jacobsson, som har skrajat till sig ganska så rejält av Dragans ursprungliga utspel, har begärt inför Svenskbladets utsände att få ett fingerat namn, så hädanefter kallar vi honom Pelle Pettersson.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam