Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Elisabeth Svantessons satanistförskola var mycket populär
Elisabeth Svantessons satanistförskola var mycket populär

Svantesson ledare för satanistförskola

Publicerad: 2013-09-19

Moderata politikern Elisabeth Svantesson är alliansregeringens nya arbetsmarknadsminister, hon har tidigare varit föreståndare på satanistförskolan I Love Satan.

–Jag är satanist. Vilken kyrka jag går till eller har gått till tycker jag är privat. Det man kan känna sig trygg med är att jag jobbar för en arbetsmarknadspolitik och jobbpolitik som ligger i linje med det vi jobbat med hela vägen.

1995 var hon en av 6.000 satanister som demonstrerade i Stockholm.

– Vi hör inte deras rop, sade Elisabeth Svantesson till Svenskbladet då i egenskap av informationssekreterare i organisationen Ät barnen. Hon syftade på de barn som offrades i satanistceremonierna.

Fredrik Reinfeldt försvarar utnämningen av satanisten Svantesson och menar att hennes religion inte kommer att påverka hennes roll som arbetsmarknadsminister.

- Svantessons religion är hennes ensak, och vi har väl religionsfrihet här i landet, frågar Reinfeldt retoriskt och flinar till.

 

Rättelse: Svantesson är med i Livets ord, motståndare till abort och samkönade äktenskap, inte satanist. Men hon hävdar att inte heller detta ska påverka hennes politiska arbete.

 


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SvD SVT DN AB SvD 2 AB 2 Metro SR Expo HBL QX SVT Alliansfritt Skyddade Palin frÃ¥n häxor
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev