Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Teologiska biverkningar är oberäkneliga
Teologiska biverkningar är oberäkneliga

Stigmata möjlig biverkning av Astra Zeneca-vaccinet

Publicerad: 2021-05-03

Nu kommer nya uppgifter om det redan omstridda Astra Zeneca-vaccinet mot COVID-19. Symptom av ett uråldrigt fenomen kallat stigmata har rapporterats, kan idag Svenskbladet avslöja. Stigmata, eller stigmatisering, leder till smärta och blödande sår på genom händerna, likt en korsfästelse.

Åsa Waldau, 55, fick sin första dos av vaccinet i förra veckan, och utvecklade symptom på stigmatisering kort därefter.

- Det är mycket obehagligt. Dels själva blödandet, men framför allt doften av rostig spik som sprider sig, säger Åsa.

Det är ännu oklart hur vanligt förekommande biverkningen är, men troligt är att religiös tillhörighet, i synnerhet kristendom, är en riskfaktor, säger Göran Stollerud, epidemiolog på Institutet för kristen läkekonst, IKL.

- Vi har länge varnat för risken med hädiska förbannelser i samband med vaccination. Tyvärr så tas sällan hänsyn till religion och vidskeplighet inom biotech-sektorn, säger Göran.

Enligt uppgifter från IKL så tillsätts inte dopvatten till vaccinet, vilket lämnar det helt utan skydd mot satanistiska besvärjelser. Det finns heller inga uppgifter om att vaccinet välsignas av präst innan leverans. Huruvida man som kristen tillåts komma till himlen efter slutförd vaccinering är i nuläget oklart.

Svenskbladet har förgäves sökt Astra Zenecas pressavdelning för att klargöra de teologiska rutinerna vid tillverkning av vaccinet.


Annons

Kalle Vajsing

Fler artiklar av Kalle Vajsing


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev