Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Grisar i Farmville lever under miserabla förhållanden med daglig vanskötsel.
Grisar i Farmville lever under miserabla förhållanden med daglig vanskötsel.

Grisskandal i Farmville

Publicerad: 2010-03-31

Under torsdagseftermiddagen började åtskilliga Farmvillespelare observera störande beteende från sina grisar. Chockade spelare bevittnade hur döda ruttnande grisar blev uppätna av andra grisar, samt hur skavsår, dålig ventilation och avföring drev grisarna till stresspanik.

Chockerade spelare försökte stoppa den äckliga griskannibalismen, men detta går inte utan att en NPC (Non-Player Character) i spelet, grisinspektören, dyker upp på besök för att inspektera förhållandena på bondgården. I Farmvilles fall finns det över 74 miljoner spelare och spelets inspektörer är därmed uppbokade flera månader i förväg.

Företaget som skapade Farmville, Zynga, påstår att de inte genomfört någon förändring i spelet, utan att det snarare rör sig om att spelet har anpassat sig till verkligheten. Chuck Stevenson, lead developer för Farmville berättar;
- Vi har faktiskt ingen kontroll över detta, Farmville är ett organiskt spel, det innebär att Farmville kan läsa av vad som sker i vanliga världen via kommentarer och foton på Facebook och sedan ändra spelet därefter. I detta fall har spelet helt enkelt analyserat vad som postats på Facebook och sedan ändrat spelets mekanism organiskt.

Professor i speldesign samt sociala medier vid Lunds universitet, Göran Stollerud, har kommenterat händelsen;
- Det skulle inte förvåna mig ifall spelet nu fortsätter att följa samma förlopp som i verkligheten, först kommer farmarna rätta till vissa saker efter att inspektörerna varit på plats. Sen efter två månader kommer alla att ha glömt bort händelsen och sakta men säkert kommer allting bli lika jävligt som det var innan.

- Det grundläggande problemet är dock att Svensson är så jävla korkad, girig och har så kort minne.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Online Hjälp
Mina grisar mår nu jätte bra sedan jag betalat 500 dollar till en Indisk kille som ringde och sa att jag hade problem med datorn...

Rustibus Von Tratt, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Pengarna, cashen är haken
Det förekommer en hel del möjligheter att få extra cash. Detta är en, ovetandes om den är seriös eller ej! Hey friends, visit the site below to get 650 Farm Cash, over 52,488 people have liked this so far! http://free-farm-gifts.blogspot.com/ FREE and EASY!

Tobias, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nisse
Jag har inga grisar i farmville. däremot har min kor utvecklas så att de värper ostar hela tiden. dock är det än så länge stinkade danskost ingen hushålsost.

Nisse, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Stackars grisfan :D
Snart så kommer en man från framtiden med rolig dialekt och stora muskler som behöver gå på toa hela tiden så han säger "I'll be back"

Lindeman, (för 54 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank