Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Konstant utmattning är ett symptom på den mystiska sjukdomen.
Konstant utmattning är ett symptom på den mystiska sjukdomen.

Mystisk sjukdom drabbar unga män över hela Sverige

Publicerad: 2010-08-02

 

Mödrar, flickvänner, fruar och arbetsplatser över hela Sverige rapporterar alla samma sak, sedan i fredags sprids en mystisk sjukdom som endast drabbar män i åldern 13-40.

Sjukdomen är enligt flera källor mycket smittsam, så smittsam att de drabbade helt undviker kontakt med resten av sin familj, partner eller arbetsplats. De tillfällen då den drabbade bor tillsammans med en partner insisterar dem på att deras flickvän eller fru inte ska komma i fysisk kontakt med dem, utan stänger in sig för att se till att sjukdomen inte sprids vidare.

Den mystiska sjukdomen, som fått smeknamnet Zergling, drabbar endast män och de inrapporterade symptomen varierar kraftigt från fall till fall, allt från hög feber och sängliggande till utslag så kraftiga och smittsamma att ingen osmittad person ens fått titta på den drabbade. Gemensamt för alla fall är dock att den drabbade är så försvagad att han inte kan gå till arbete eller delta i andra aktiviteter.

Katarina Rudhammar 34, från Kallhäll norr om Stockholm berättar om hennes sambo Magnus;
- Han hade varit och handlat i centrum, och när han kom tillbaka var han helt utmattad stackaren. Han tog laptopen och gick in i vårt gästsovrum och sa att jag på inga villkor kunde komma in eftersom han mådde så illa och säkert skulle smitta mig med den här sjukdomen han fått.

- Jag har knackat på med jämna mellanrum, han svarar alltid med hög röst att jag ska lämna mat utanför dörren och att han kanske mår lite bättre men fortfarande inte riktigt bra för att kunna komma ut ur rummet, förklarar Katarina.

Maria Pekkolainen 26, berättar att samma sjukdom har drabbat henns pojkvän Niklas;
- Jag har inte träffat honom på hela helgen, han ringde på fredag eftermiddag och berättade att han mådde illa och hade spytt flera gånger. Han berättade att han skulle ta det lugnt hela helgen och att jag absolut inte på några villkor fick komma över.

- Inte nog med det, alla mina tjejkompisars killar har också blivit smittade, samtidgt, alla är hemma nu och mår dåligt. När jag pratade med Niklas igår på söndagen berättade han att han mådde så dåligt fortfarande att han skulle vara hemma från jobbet måndag och tisdag, kanske hela veckan till och med, berättar Maria för Svenskbladet.

Trots att de inledande symptomen i sjukdomen är mycket starka med både illamående, utslag och allmänna irritationer, verkar epidemin vara relativt harmlös eftersom varken vårdcentraler eller sjukhus runtom i landet har rapporterat in flera sjukdomsfall än vanligt. Dock har pizzerior landet över fått motta fler beställningar på pizza än vanligt och flera apotek berättar om en ökad försäljning av koffeintabletter.

 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: HD
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev