Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
6 Oktober 2022
 
Tre män som alla är upprörda över "Earth Hour"
Tre män som alla är upprörda över "Earth Hour"

Många jävligt upprörda över uppmaning att släcka lamporna

Publicerad: 2011-03-28

I lördags gick årets Earth Hour av stapeln.

Mellan 20.30 och 21.30 uppmanade Världsnaturfonden (WWF) gemene man att släcka ljuset i en timme för att uppmärksamma klimatfrågan. I år var det fjärde året denna manifestation genomfördes. 

Dock ses inte detta tilltag med blida ögon av alla. Många är de som blivit mycket upprörda över att behöva släcka hemma. 

Richard Dahlén, 34, berättar vad han tycker om "Earth Hour":
- Jag blir så jävla upprörd över Earth Hour. Det är en helt sinnessjuk företeelse för idioter som inte kan genomskåda gammelmedia. Men det har jag, istället läser jag obskyra bloggar utan källreferenser på internet. De har alltid rätt, i motsats till gammelmedia.

Samuel Svärdh, 31, är också upprörd:
- Earth Hour inskränker på min frihet, därför är jag emot det och twittrar ivrigt om att det inskränker på min frihet. Jag vet inte om någon bryr sig, men där får jag utlopp för mitt hat mot Earth Hour. På Twitter brukar jag också länka till obskyra bloggar utan källreferenser, för att belysa på allt dåligt med Earth Hour - trots att jag inte i övrigt håller med bloggarna politiskt. 

Markus Grundin, 29, är även han upprörd:
- Earth Hour är en judisk konspiration. Judarna vill kontrollera hur mycket energi vi gör av med för att kunna ta kontroll över våra pengar. Sambandet mellan dessa kan ni läsa om på min obskyra blogg på internet utan källreferenser.

Göran Stollerud, professor i energiförsörjning och tvångsmässigt griniga personer:
- Självklart kan man anse att det finns andra sätt att belysa vårt beroende av energi på, men att bli upprörd över och gnälla på Världsnaturfondens globala kampanj som handlar om att släcka lampan en timme en gång om året är slöseri med energi. Och den energin kan ju användas för att man i framtiden kan slippa anordna fler Earth Hours.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

Bäst
Tycker denna är bland de roligaste jag läst på svenskbladet. Tanken på att överhuvudtaget skulle engagera sig mot earth hour är kul. Jag har svårt att tänka mig att någon har känt sig tvingad att delta ;)

Hedegard, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vill bestämma själv!
Visst, jag är inte dummare än att jag fattar att det här är satir. Men det ÄR upprörande att miljömupparna ska ha oss att släcka lyset den här timmen på året. Jag bestämmer själv när jag ska ha lamporna tända eller släckta. Det här är inget jä*la kommunistland eller hur!? Bara som en protest hade jag alla lampor tända under earth hour och drog på alla energislukande vitvaror, som ett tydligt statemint liksom. Don't fuck with a Moderatman !

Moderatman, 43 r, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

two strikes...
En till tråkig PK-artikel - av samma person ser jag nu. Det är här inte DN och inte heller SvD. Föreslår att skribenten skaffar ett jobb på etablissemangsmedia istället, för humor är inte hans starka sidan.

urk, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Smart drag
Smart drag av elbolagen att gnälla i onödan. Redan på natten efter Earth Hour gick vi ju över till s.k sommartid, vilket låter vackert men betyder att det återigen är mörkt ute när man kliver upp för att gå till jobbet, så då måste man fläska på med takbelysning inomhus igen lagom när man hade börjat vänja sig vid att det räckte med ljuset från soluppgången. Varje år tjänar elbolagen extra på att morgonmörkret förlängs med en hel månad.

Peter Andersson, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Pannan då
Hur skall det gå med apparaten? Vill inte släcka varken ljus eller värme hust när det droppar som bäst.

RoiMatti, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank