Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Kompisgnget som orsakade ebolalarmet.
Kompisgnget som orsakade ebolalarmet.

Svenskt Ebolalarm var bakisfis

Publicerad: 2014-09-01

Under söndagen meddelades ett misstänkt ebolafall i Stockholmsområdet, den misstänkte mannen ifråga besökte ett Eboladrabbat land tidigare i Augusti.

Under söndagen mådde denna man plötsligt väldigt dåligt och var tvungen att uppsöka sjukhus, vilket utgjorde startpunkten för det misstänkta ebolalarmet.

Efterforskninag har dock i efterhand visat att den misstänkte mannen vistats på Burger King på Vasagatan i Stockholm samtidigt som den gravt bakfulla Markus Åhgren 26 och dennes kamrater.

Sällskapet bevittnade när den misstänkte eboladrabbade hämtades med ambulans från hamburgerrestaurangen, men det var inte förrän i efterhand som dom insåg att dom själva utgjorde orsaken.

Kamraterna vittnar om att Markus just "sänkt" en dubbel whopper, lökringar, stor pommes och en halvliter cola light, när han sedan försiktigt lyfte upp ena skinkan och ljudlöst klämde ut en lång blöt smygare. 

Stanken från metangasen gjorde flera kamrater illamående, nästan lika illamående som Johannes Bergströms legendariska Peace and Love-fjärt som grabbgänget minns med skräck. Då tvingades både Jocke Svensson, Robban Fuchs och Micke Granlund som delade tält uppsöka festivalområdets läkare.

Den ebolamisstänkte mannen satt vid bordet bredvid och kollapsade när stanken nådde honom, mannen välte bordet när han sjönk ihop och i paniken som sedan uppstod glömdes en illaluktande fisen genast bort.

Markus själv vill nu be om ursäkt för den panik som orsakades i och med det falska ebolalarmet:
- Jag var ute sent på lördagen, mest drack jag öl men även två jägerbombs (jägermeister blandat med red bull) vilket fick min mage i olag.

- Att jag sedan åt en kebabtallrik på vägen hem efter krogen gjorde det ännu värre, sen gick jag och la mig med den där blandningen på jäsning.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev