Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Kompisgänget som orsakade ebolalarmet.
Kompisgänget som orsakade ebolalarmet.

Svenskt Ebolalarm var bakisfis

Publicerad: 2014-09-01

Under söndagen meddelades ett misstänkt ebolafall i Stockholmsområdet, den misstänkte mannen ifråga besökte ett Eboladrabbat land tidigare i Augusti.

Under söndagen mådde denna man plötsligt väldigt dåligt och var tvungen att uppsöka sjukhus, vilket utgjorde startpunkten för det misstänkta ebolalarmet.

Efterforskninag har dock i efterhand visat att den misstänkte mannen vistats på Burger King på Vasagatan i Stockholm samtidigt som den gravt bakfulla Markus Åhgren 26 och dennes kamrater.

Sällskapet bevittnade när den misstänkte eboladrabbade hämtades med ambulans från hamburgerrestaurangen, men det var inte förrän i efterhand som dom insåg att dom själva utgjorde orsaken.

Kamraterna vittnar om att Markus just "sänkt" en dubbel whopper, lökringar, stor pommes och en halvliter cola light, när han sedan försiktigt lyfte upp ena skinkan och ljudlöst klämde ut en lång blöt smygare. 

Stanken från metangasen gjorde flera kamrater illamående, nästan lika illamående som Johannes Bergströms legendariska Peace and Love-fjärt som grabbgänget minns med skräck. Då tvingades både Jocke Svensson, Robban Fuchs och Micke Granlund som delade tält uppsöka festivalområdets läkare.

Den ebolamisstänkte mannen satt vid bordet bredvid och kollapsade när stanken nådde honom, mannen välte bordet när han sjönk ihop och i paniken som sedan uppstod glömdes en illaluktande fisen genast bort.

Markus själv vill nu be om ursäkt för den panik som orsakades i och med det falska ebolalarmet:
- Jag var ute sent på lördagen, mest drack jag öl men även två jägerbombs (jägermeister blandat med red bull) vilket fick min mage i olag.

- Att jag sedan åt en kebabtallrik på vägen hem efter krogen gjorde det ännu värre, sen gick jag och la mig med den där blandningen på jäsning.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 8 kommentarer

Väderspänning
Nu mår jag illa. Jag var med om en liknande händelse i Monrovia förra veckan och den stackars killen med gaserna togs väl hand om sjukvården

Ben Dover, (för 33 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Inte kul
Inte kul att vara den som sätter skräck i hela Sveriges befolkning heller, jag känner mig kränkt att du kallar detta för ett skämt!

Markus Åhgren, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Inte kul
Inte kul? Inte kul att emottaga metangasen heller!

Ulf H, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Till Gurra på backupavdelningen
Har ni tappat en vecka av artiklar och kommentarer? Birger går i taket av sånt här - det vet ni!

Admin, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Inte kul
Det är bara osmakligt att skämta om en så pass farlig sjukdom.

Anders Andersson, (för 35 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank