Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
En ny typ av sjukdom har dykt upp under dagarna som följde julledigheten.
En ny typ av sjukdom har dykt upp under dagarna som följde julledigheten.

Högt tryck på landets akutmottagningar

Publicerad: 2013-01-03

Efter årets julledighet har landets sjukhus fått ta emot en ovanligt hög mängd akutfall.

Enligt rapporter tycks det röra sig om en ny typ av sjukdom som är värre än både influensa och vinterkräksjuka. Dom som anmäler sig till landets akutmottagningar är ofta helt apatiska och vill bara sitta och stirra, vila på mjuka mattor, eller sova.

Vid minsta anmodan om att patienten kanske ska ta en promenad för att få frisk luft, eller kanske gå till jobbet som rehabilitering utlöses panikattacker i form av vrålande utrop, våld eller gråtattacker.

Karolinska smittskyddsinstitutet i Solna är ännu inte klara med sin diagnos men meddelar att man har att göra med åtskilliga kombinerade utlösande faktorer såsom alkohol, uppesittarkvällar och TV-spel.

Professor Göran Stollerud, expert på mental hälsa och Svenska semestertraditioner har uttalat sig i frågan;
- Den första veckan efter en lång ledighet kan vara svår, man vill inte se sina jävla dryga kollegor, inte möta chefen, inte gå upp kl 06:30 när det är kolsvart ute för att sätta sig på en buss med andra, vinterbleka, julmatsfeta, apatiskt stirrande deprimerade människor i samma sits som rn själv.

- Vem vill göra det,
jag tänker i alla fall inte göra det.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Stackars mig!
Jag känner igen mig i artikeln. För mig gick det så långt så att jag var tvungen att ta semester efter semestern för att orka med situationen. Får se om jag orkar kommar tillbaka till semestern, annars så får det bli en sjukskrivning på semester-semestern. Har jag otur så har jag snärjt in mig i semestrar och sjukskrivningar om vartannat, så att det kommer ta 10 år för mig att ta mig tillbaka till arbetslivet.

Sjukihuvudet, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vadå sjukdom?
Det här tillståndet är ju helt normalt och ingen sjukdom. Värst är "tillståndet" på måndagar. På fredagar när jag smiter lite tidigare från jobbet för att hinna till systemet före rusningstiden är jag så gott som symptomfri.

Mns Dag Ledig, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Pang på pungen i Thailand
Jag har ådragit mig något som jag kallar selektiv kalendarisk skolios.En hemsk ryggåkomma som endast yttrar sig sommartid och enbart kan botas i ett varm klimat typ Thailand.Tyvärr lider jag även av sjukdomen pungröta som ej tål Thaiklimatet.Detta gör tyvärr att jag inte kan utnyttja alla läckra ladyboys.

Rune Bergersen, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam
Twingly BlogRank