Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Sverigedemokraterna vill mörka bilden av svenskar som gnälliga och ryggradslösa.
Sverigedemokraterna vill mörka bilden av svenskar som gnälliga och ryggradslösa.

Sverigedemokraterna mörkar statistik

Publicerad: 2010-02-09

Vanligtvis är det Sverigedemokraterna som beskyller andra partier för att manipulera statistik eller mörka siffror som de inte vill ska bli känd, denna gång är det dock Sverigedemokraterna själva som har försökt tysta ned statistik som ställer svenskar och svensk kultur i osmickrande dager.

Sajten Lokaltidningsbesvikelse består utav artiklar plockade från diverse lokal press i Sverige och handlar om olika gnälliga personer som klagar över småsaker, enligt en nyligen avslutad undersökning har det visat sig att samtliga artiklar på sajten har ursprung i helsvenska perosoner som alla gnäller över triviala småsaker.

Jimme Åkesson partiledare för Sverigedemokraterna i Skåne vill i en intervju med Svenskbladet inte medge att Svenskar skulle klaga och gnälla mer än andra nationaliteter;
- Det är inte sant att svenskar klagar såhär mycket, de som klagar på den här sajten Lokaltidningsbesvikelse är bara en liten minoritet av svenskarna. Man kan inte låta dem dra alla svenskar över en kam. De flesta svenskar jag känner är optimistiska och framåttänkande personer som inte gnäller över dåligt väder, stress eller att de missat sitt favoritprogram på TV.

Åkesson ifrågasätter sedan artiklarnas sanningshalt när Svenskbladets utsände påpekar för honom att det kommer nya artiklar på Lokaltidningsbesvikelse varje dag, samtliga medverkande är svenskar och att artiklarna plockas från hela Sveriges lokalpress

- Jag är övertygad om att det är påhittade artiklar som syftar till att svartmåla oss svenskar som småsinta gnällspikar.

Men efter en en kort stunds tystnad verkar det som att Jimmie Åkesson trots allt funnit något värt att klaga över;
- M
åhända att vi svenskar klagar över vädret lite oftare än andra folkslag, men det är ju för att det är ett hårt och friskt klimat här uppe i kalla norden.

- Och såklart att man måste sätta på vinterdäcken varje år... och att den där jävla elräkningen blev så in i helvete dyr! Jag fick en räkning för förra kvartalet som var 600 kr över det normala och då är det bara hushållsel, vad fan håller Eon på med?

- Sen ska vi inte prata om sommarstugan, den besöker jag max sex veckor om året och där fick jag fler tusen i elräkning! Att driva elbolag är ju som att ha en sedelpress i källaren!

Vid det här laget har Jimmie Åkesson kommit igång med Svensson-gnället så till den grad att Svenskbladet lägger telefonen åt sidan och går och äter lunch medan en tirad av gnälligheter och klagomål strömmar från telefonluren.

Göran Stollerud, professor i Etnologi vid Lunds universitet bekräftar bilden av svenskar som allmänt gnälliga och med begivenhet att klaga över minsta småsak;
- Undersökningar har visat att Svenskar klagar och gnäller mest i världen, vi älskar att klaga så till den grad att det blivit något av en nationalsport.

- Ifall det inte är för kallt och snöigt så är det för regnigt, på sommaren är det för varmt. En del klagar på att de tjänar för lite pengar, men de som tjänar mycket pengar klagar istället över att de betalar för mycket skatt, berättar Stollerud.

- De som inte har dagisplats klagar över att de saknar dagisplats, de som har dagisplats däremot klagar över att det är så stressigt att lämna barnen på morgonen och hämta dem efter jobbet, svenskar kan helt enkelt aldrig vara helt nöjda, kommenterar Göran Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 3 kommentarer

Dontbuyit
Har sedan länge läst den nämnda bloggen i artikeln och funnit otroligt nöje i att både läsa om de meningslösa klagomål som är publicerade men också i de klagomål som sedan framförs på de lokalt klagande. Svenskarna är ett folk som gärna vill framföra sina åsikter, vi är bara inte så vana vi att göra det i rätt forum och på rätt sätt. Det är precis det jag bloggar om just nu på bloggen på www.dontbuyit.se

Lois, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: SD mörkar statestik
Tjena Farfar, jag har hört att det är du som klagar över höga snövallar och älskar frasen "Nu får det vara nog", stämmmer det? http://lokaltidningsbesvikelse.blogspot.com/2010/02/instangda-av-snovallar-i-djurangen.html

Ingvars sonson, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

SD mörkar statestik
Ja allt, vad jag fick lära mig, då jag växte upp på 30 och 40-talet var. Att det är Per Albin Hansson, som är statsminister, och att han värnade om oss svenskar, samt ett tryggt och gott folkhem, så jag fort satte att röstade på det partiet, medan den s.k sossen, som var statsminister 1975, raderade bort alltsammans. Sverige skall bliva ett mång-kulturellt land. Har vi svenskar, blivit mera lyckliga nu tro???

Ingvar Rydquist, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank