Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 

Bloggar - Nutidens lobotimering

Publicerad: 2008-10-28

Forskare vid ett universitet i USA har gjort en förvånansvärd, och förskräcklig, upptäckt. Genom att    mäta hjärnkapacitet på personer som utsätts för bloggar har man konstaterat en minskning av hjärnaktivitet på drygt 30% när försökspersonerna läste en blogg.

- Testpersonerna visade resultat efter bara några få läsningar, säger forskaren Thomas Gray.

Som exempel kan nämnas att en normalbegåvad person efter tre läsningar inte längre kunde åttans multiplikationstabell. Efter tio läsningar kunde samma person inte stava till ''''intellektsförfall'''' och efter ytterligare tio läsningar så kunde personen inte skilja mellan Paris Hilton och Barack Obama.

- Med det intensiva bloggande som pågår nu så kommer det inom några år att märkas av på befolkningen. Aktiva bloggläsare kommer att få drag som kan liknas vid de som en lobotimerad uppvisar. Det kan få katastrofala följder för det moderna samhället!, menar Thomas Gray.

Hårdast drabbade är enligt undersökningen kvinnor i åldrarna 14-22 år. Anledningen till det är att de ofta visar intresse för så kallade "mode-bloggar", en särskilt fördummande särgenre inom bloggenren. En genre som i Sverige främst representeras av Blondinbella.

På Modebloggarnas riksförbunds hemsida diskuteras livligt undersökningen. Signaturen "Gucciplz" skriver i ett inlägg;
- Omg. Lol @ Thomas Gray. Asså... Om folk blir lobitimerade av min blog kan dom ju bara sluta läsa!!

För dig som känner att bloggberoendet börjar ta överhanden finns det numera kurser som drivs i folkhälsoinstitutets regi för den som vill ta kontroll över beroendet.Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev