Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Semlor är inte bara onyttiga, de är ointressanta också.
Semlor är inte bara onyttiga, de är ointressanta också.

Bilder på äckliga semlor invaderar Facebook

Publicerad: 2011-03-09

I stora delar av Sverige åt man semla tisdagen den 8:e mars, den så kallade fettisdagen.

Det kaloriberiktade bakverksfenomenet semla är inte ovanligt att ätas just på denna dag och diverse restauranger, caféer och konditorier annonserade redan på måndagen ut med en risk för fett och dekadens av detta slag i allmän folkmun. Ändå tycks det som om svenska folket i allmänhet har ett behov av att - genom det sociala mediet Facebook - berätta att det man faktiskt besudlar sin kropp med en ohälsosam semla.

Genom att i statusfältet skriva ned sina tankar kring själva semlan, kommentera i andra människors statusfält, samt klicka på "Gilla"-knappen intill en status med semmelbudskap har flera hundra tusen personer bekräftat att det faktiskt skall äta, äter eller har nyligen ätit en semla.

Statusuppdateringar liknande "omg semla på jobbet idag!", "Semla med älsklingen min!!" och "semla!!!!!!!!!!!!!!!!" talar sitt tydliga språk.

Till detta fotograferas det osmakliga grädd-kladdet också utav samma individer, och skall av en lika outgrundlig anledning uppenbarligen också förevigas på det sociala mediet - för att omvärlden skall få ta del av den kväljeframkallande styggelsen.

Göran Stollerud är professor i ämnet Meningslösa och skittråkiga Facebookstatusuppdateringar:
- Kallprat kring väder och sådan skit har sedan länge varit en del av Facebookstatusen. Det tycktes oundvikligt. Men nu skall man alltså även blanda in ointressanta och dessutom bilder på vidriga bakelser i denna onda cirkel av meningslöshet. Vi trodde att Facebook var en fredad zon, en fristad - men icke.

Stollerud fortsätter:
- Det finns en oskriven lag om att Facebookstatusen skall vara av intresse för andra människor. Den är inte till för redogörelse av vad man har ätit eller fotofrosseri i vispad grädde - då kan man lika gärna låta bli, menar en indignerad Stollerud.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Äckliga bilder
Äckliga semlor finns knappt, däremot äckliga bilder på semlor. Så även om artikeln innehåller nyttig facebookkritik så är dess själva avstamp fel.

Esau Persson, (för 39 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Dålig fantasi?
Det känns som ni redan haft artiklar med "skittråkiga och meningslösa statusuppdateringar på Facebook" ett par gånger. Bland annat när det började snöa. Vore roligare om ni klarar hitta på något nytt...

Anonym, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

sant
Människor med ett nämnvärt intellekt har därav inte facebook.

Sanna, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det var värst
Är det någon som bantar? :)

Jens-Jasper G. , (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Bagare utbränd - gick in i hetväggen
Stollerud borde kanske ta det lite lugnare så att inte han också blir vidbränd, förlåt utbränd. Annars tvingas han kanske lägga locket på den här semlan, förlåt diskussionen.

Semla Lagerlf, (för 50 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank