Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
Ärtan hade gott om spelrum att växa i Björklunds kranium.
Ärtan hade gott om spelrum att växa i Björklunds kranium.

Ärta växte i Björklunds huvud

Publicerad: 2010-08-16

Folkpartiets partiledare Jan Björklund fördes akut till sjukhus under söndagen efter att ha klagat över en fruktansvärd huvudvärk.

Huvudvärken ska ha överväldigat Björklund under det att han satt och författade ett brandtal till partiet som handlade om burkaförbud, gårdsförsäljning samt tvångsundervisning av kinesiska i lågstadiet. Hans fru ringde på en ambulans som hämtade honom och förde honom till Karolinska sjukhuset i Solna.

Väl på sjukhuset undersöktes Björklund, läkarna trodde då att migränen berodde på en tumör men efter undersökning med röntgen fick Björklund ett märkligt besked, en ärta hade slagit rot i huvudet.

Läkarna tror att Björklund på något vis råkat få ärtan in genom näsan och upp till huvudet, kanske i samband med de många övningarna inom Försvaret då ärtsoppa serverades varje torsdag.

Växten var hela 15,25 centimeter lång när den upptäcktes, man beslutade genast om en operation för att avlägsna plantan, vilken genomfördes utan komplikationer. Doktor Jan Karlberg, överkirurg vid Karolinska sjukhuset berättar;
- Ärtan hade haft gott om utrymme att växa inne i kraniet där det faktiskt i övrigt var överraskande tomt.

- Faktum är att vi hade svårt att se ifall det överhuvudtaget fanns någonting i skallen, för att se till att patienten hade någon typ av beslutsfattande möjlighet så monterade vi in en iPhone 4 i kraniet, berättar Doktor Karlberg.

Folkpartiets kansli låter meddela att Björklund för tillfället vilar ut på sjukhuset och befinner sig i ett icke-kritiskt, stabilt, och rätt soft läge, samt uppges arbeta på nya icke-relevanta men mediehorande utspel.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD Sydsvenskan
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev