Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
Du skulle inte heller tycka det var så jävla kul att se moln åtta timmar i sträck.
Du skulle inte heller tycka det var så jävla kul att se moln åtta timmar i sträck.

8 av 10 piloter sover nu på jobbet

Publicerad: 2011-02-14

 

Enligt en statistisk undersökning sover nu flertalet piloter under sina flygningar.

Det främsta skälen uppges vara trötthet samt tristess, Håkan Landstedt en 36 årig pilot berättar för oss;
- Det är ärligt talat en jävligt tråkig vägsträcka man åker varje dag, det är bara moln så långt ögat når. Samma sak varje dag, det är fasligt trist.

- Om man åker bil har man ju åtminstone lite träd, skyltar och sånt längsmed vägkanten, när man flyger är det BARA moln, flera timmar i sträck. Ibland om man flyger längre sträckor kan man ha upp till 12 timmar med moln, aptråkigt, förklarar Landstedt.

Pilotyrket har länge varit förknippat med en viss glamour, men verkligheten ser annorlunda ut med långa tråkiga arbetspass och ett kringflackande liv. Många är de piloter som fått spendera fredagskvällen med hotellets vuxenkanaler i Hamburg/Toronto/Delhi istället för att ha familjemys med tacos hemma i Sverige.

- Om jag vetat att det var så här jävla trist att vara pilot hade jag valt att bli något helt annat när jag var 15 år, man är i essens bara en överbetald "busschaufför" som får göra två utrop per körning, berättar Landstedt.

- Jag har seriösa planer på att omskola mig till något helt annat, jag funderar på att bli sysadmin för Windowslösningar, kulturpedagog eller möjligtvis sån där säljare på Mediamarkt, det är två yrken som verkar spännande, förklarar Landstedt för oss.

 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: tv2 jpdk sverigesradio hbl vagabond ingdk
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev