Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Olika företag, samma fittor.
Olika företag, samma fittor.

PC City lägger ned i Sverige

Publicerad: 2009-03-26

Prispress tvingar nu PC City på fall, samtliga av de 230 anställda varslas om uppsägning och datorkedjans åtta varuhus läggs ned.

- Vi har helt enkelt inte lyckats att uppnå lönsamhet, vi missbedömde våra möjligheter att sälja USB-kablar för 159 kr styck och drivor av billiga bläcktråleskrivare där påfyllningskassetten kostar mer än originalskrivaren, berättar Åsa Bortglømd, kommunikationschef för norska Elkjøp Nordic, som förutom driften av PC city även äger Elgiganten i Sverige.

- Dessutom har våra säljare haft problem att sälja vår speciella 3 års förlängda garanti som garanterar att vi garanterar garantin på produkten som sålts. I dagens marknadsläge ser vi ingen annan möjlighet än att lägga ned kedjan PC City.

Konkurrensen har hårdnat på senare år och experter vid Institutet för jättestora butiker tror det beror på att marknaden är mättad då det redan finns minst fyra olika butikskedjor som alla försöker sälja samma prylar med hjälp av slipsklädda säljare. 

- Förr i tiden kunde vem som helst dra på sig en slips och sin gamla konfirmationsskjorta och sälja datorprylar och "trygghetsförsäkringar" till överpris åt gamla medelålders människor som inte "förstår det där med data", berättar Sune Gwansson vid Institutet för forskning kring jättestora butiker.

- Fler och fler äldre tar nu hjälp av sina barn eller barnbarn när de ska köpa datorprylar och den här kundgruppen minskar markant när man märker att ens 13 åriga son kan mer än säljaren, berättar Gwansson.

Elov Buskasson, före detta säljare vid PC City och numera säljare vid en annan stor elektronikvarukedja kommenterar;

- Asch folk är orättvisa mot oss, men du, jag tycker du ska skaffa dig en ny laptop, denna har ett Celeronbaserat Modermodem av senaste typ, dessutom flera USB-portar och du har tur den är till extrapris idag, bara 7.899 kronor, och så måste du ha 3 års "trygghetsgaranti" för 3.000 kronor också.

- Du kan dessutom ta det på avbetalning med 0% ränta i 12 månader*, säger Buskasson med ett leende.

* Om en avbetalning uteblir eller är sen får man betala 39% ränta för resten utav tiden tills man betalat av fulla priset med ränta. Det går ej heller att betala av lånet tidigare då det skulle vara kontraktsbrott.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 16 kommentarer

ni behöver inte känna er lurade.
Alla garanti och service ärenden kommer att tas över av ElGiganten, så ni kan känna er lugna om ni skulle få problem med era elektronik prylar i framtiden.

TuSsE, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Lurad av PC City
Sitt ner i båten Har själv jobbat på pc city och jag kan lova dig att beskedet om nedläggning kom som ett bombnedslag samma dag som man gick ut officiellt.... Är det en dator eller annan hårdvara så finns det ändå sätt att få den reparerad på garanti inom svergie, www.powermill.se osv osv se till bara att serienumret på datorn alltid finns och kvittot från pc city. Tänk även på att barn svälter i världen

huli, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

FAKKING PC CITY
Fy fan. En månad innan de ska lägga ner så köper man en dator med garanti och nu ska de lägga ner. FY FAN!!!!

Anonym, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Lurad av PC City
Du måste mena Benke eller Gurra. Hade han glasögon eller back slick?

Sten-ke Fransson, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Lurad av PC City
jag vill gärna ha namn uthängda på säljaren på pc city som blåste min morsa, innan jag blåser huvet av han den förbannade jävla asätaren

jw, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank