Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Roligare än såhär blir det inte i Burträsk.
Roligare än såhär blir det inte i Burträsk.

Trängselavgift införd i Burträsk

Publicerad: 2012-04-24

Påhejade av sin partiledare har den centerpartidominerade kommunalledningen i Burträsk röstat igenom införandet av trängselavgifter i centrala Burträsk med omedelbar verkan.

Beslutet om en trängselzon omfattar hela Burträsk centrum, bägge gatorna alltså, Kamvägen och Vasabrogatan där det ofta kan uppstå svår trängsel mellan Coop och OKQ8:a macken vilka är två av de mest populära platserna i Burträsk. Kanske inte konstigt eftersom det är dom enda två affärerna som finns i hela Burträsk.

Trängselavgiften kostar 80 kronor per dag för de som rör sig i zonen, dock är det gratis att färdas i zonen mellan 22:00-06:00, för närvarande finns inga planer på att införa trängselavgift på helger men kommunledningen håller öppet för en utvärdering av ett sådant beslut.

Centerns partiledare Annie Lööf och partiets trafikpolitiska talesperson Anders Åkesson hyllar beslutet samt menar att det finns massor av orter i Sverige som skulle dra fördel av trängselavgifter samt påpekar att det inte bara är Miljöpartiet som kommer med bra förslag i miljöfrågor.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev