Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Janne från lagret på BauHaus vill varna andra för att handla på Blocket.
Janne från lagret på BauHaus vill varna andra för att handla på Blocket.

Lurad på Blocket - Skulle köpa iPhone 5

Publicerad: 2011-05-10

En man i Stockholmsförorten Kallhäll har lurats på 4000 kronor efter att ha svarat på en falsk annons på Blocket.

Bedrägeriet skedde i början på april då Jan "Janne" Gustavsson såg en kollega på byggvaruhuset BauHaus visa upp en så kallad SmartPhone av märket iPhone. Han blev imponerad över skärpan i färgskärmen samt ett lustigt spel med olika typer av fåglar.

Jan beslöt efter en vecka att byta ut sin gamla Nokia med svartvit skärm mot en iPhone av senaste modell. För att ligga lite i framkant hos kollegerna på lagret på BauHaus valde han att söka efter en iPhone 5 då det verkade som att iPhone 4 var ny men inte tillräckligt ny för att han skulle kunna vara den enda personen på arbetsplatsen som var ensam om att ha telefonen.

Dock var det svårt att hitta just en iPhone 5, men Jan hade tur då han lyckades få kontakt med en telekombutik på nätet som påstod sig importera de allra senaste mobilmodellerna från en specialkontakt i Hong Kong.

Jan fick betala in 4000 kronor till ett PayPalkonto och fick då en bekräftelse att hans iPhone 5 skulle skickas ut inom 3 dagar. Men ingen iPhone 5 levererades. Och när Jan efter två veckor mailade hotmail adressen som stod som kontakt i annonsen fick han ett svar med en försäkran om att mobilen var "på väg från Hong Kong" och säkert skulle vara framme inom kort. Ytterligare två veckor senare klagade Jan återigen, men denna gång fick han inget svar.

Jan vill nu gå ut med en varning till andra för att köpa iPhone från Blocket;
- Jag har lärt mig en läxa, aldrig mer köpa något från Blocket, det är fullt av skojare och bluffare. Dessutom behöver jag egentligen ingen ny telefon, jag har ju min gamla Nokia, förklarar Jan.

- Istället ska jag köpa en iPad 3 på Tradera, jag betalde precis innan ni ringde, de skickar den direkt från USA.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: idg idg2 IDG3 IDG4
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam