Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
27 November 2021
 
Anställningsvillkoren kan inte bli mycket sämre än de redan är.
Anställningsvillkoren kan inte bli mycket sämre än de redan är.

Imperiet ny aktör i bärplockningsbranschen

Publicerad: 2010-10-25

Det ondskefulla Imperiet lett av Kejsar Palpatine överraskade idag världen då de gav sig in i bärplockningsbranschen. Utanför flera städer i Norrland landsattes så kallade AT AT transporter fulla med trupper för att säkra bärtillgångar.

Nyheten kom samtidigt som det rapporterades att ett Kravmärkt företag har köpt över 100 ton bär som plockats i somras av bärplockare som inte fick ut sin lön. Slutprodukten är Kravmärkt, vilket innebär att producenten ska kunna uppvisa att det inte förekommit social orättvisa eller brott mot de mänskliga rättigheterna i samband med produktionen.

Många menar nu att Imperiets inträde i bärbranschen, uppbackat av den mörka sidan av kraften, är en naturlig följd på ett problem som bara blivit värre och värre för varje år som gått.

Göran Stollerud, professor i samhällsekonomi samt samlare av små metallfigurer från populärkulturella filmer har kommenterat;
- Ärligt talat tror jag inte någon är särskilt förvånad över detta, historien om bärplockarna har varit konstigare än någon science fiction-film som tidigare drömts ihop av vare sig George Lucas, Steven Spielberg eller någon annan.

Stollerud menar att parallellerna är många men att sanningen ändå överträffar dikten i detta fall;
Skogarna är fulla av en populär frukt som alla vill äta, men ingen orkar plocka, nästan lite som kryddan Melange på Arrakis, förklarar Stollerud.

- Några mycket fattiga människor färdas sedan över HALVA jordklotet för att komma till ett litet land med helt annorlunda språk och kultur för att plocka denna populära frukt. Väl framme visar det sig att de blivit lovade guld och gröna skogar men istället får de inte ens ut någon lön.

- Som om det inte var nog så kommer det värsta, efter att detta hänt ett år så händer det igen nästa år, och sen igen nästa år! Med ännu fler lurade bärplockare för varje år som går. Helt utan att myndigheterna gör någonting åt det, det är för fan mer otroligare än rymdfarkoster, laserpistoler, småbjörnar med spjut, robotar och wookies.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: dn GP tv4 vk kuriren dagen nt nsd hd metro sydsvenskan hp gd
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Re: Re: Re: Gamar
Allmänbildad med 2 "n" + "ut", roligt. Lol.

Kloker, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Gamar
En madame är en fru. tex. "Fru Eriksson" blir på franska: "Madame Eriksson". Alltså en titel för gifta kvinnor.

Allmnnutbildad, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: Gamar
En madame?!? http://www.esnips.com/doc/3918829a-eb79-47be-971e-099c9f340a1d/Bordellmammans-Julvisor---Madamen

Trokadero, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Gamar
Vad fan är en madame?!?

Tony, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

många skor sej
Sedan startar enskilda personer insamlingar till de lurade. Åker ner på några veckor till Sydostasien för att överlämna de insamlade medlen. Problem uppstår, de lurade har stannat i centraleuropa för att på olika sätt arbeta ihop till de skulder de dragit på sej av den misslyckade fruktplockningen.

iakttagare, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank