Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Svensson-genen finns hos alla etniska svenskar.
Svensson-genen finns hos alla etniska svenskar.

Svensson-gen identifierad

Publicerad: 2010-09-17

En grupp forskare, som även jobbar som dörrvakter, meddelade under gårdagen att de hittat en särskild svensson-gen hos etniska svenskar.

Genen kan förklara åtskilliga av de saker som utmärker oss som nation, förklarar Jonathan Humperkvist vid stora genforskningslaboratoriet, samt dörrvakt vid Roffes Krog i Trollhättan;
- Vår forskning visar bland annat att svenskar är hopplöst dåliga på att dansa till Rythm n Blues och helt okapabla till att spela fotboll i världsmästerskap.

- Det senare kan vi ju se klart och tydligt i vårt landslag, halva fotbollslandslaget är invandrare
, förklarar Humerkvist.

Forskningen har också identifierat en särskild svensk snålhetsgen, den uppges vara förklaringen till varför etniska svenskar sällan delar med sig av mat och dryck.

- Denna gen förklarar även fenoment där man låter barns kompisar som är på besök sitta som jävla losers i något rum och vänta medan familjen själva äter middag,
förklarar Humperkvist.

Faktum är att svensk-generna förklarar åtskilliga av de konstiga vanor som etniska svenskar lägger sig an med, även oförmågan att skicka tillbaka maten när man fått fel beställning på en restaurang.

Göran Stollerud, professor i statsvetenskap, samt fd dörrvakt vid Humanistiska föreningens studentpub på 60-talet, har kommenterat;
- Många historiska genombrott i forskningsvärlden har kommit från dörrvakter, visste ni att Einstein en gång varit dörrvakt? Väljarna i årets val är ovanligt korkade., det fanns en tid då det var politiskt självmord att hänvisa till speciella gener hos folk.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN nyheter24 Sydsvenskan SR
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby