Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 September 2022
 
Barn är oansvarigt förtjusta i godis och icke socialt accepterade klädesplagg.
Barn är oansvarigt förtjusta i godis och icke socialt accepterade klädesplagg.

Små barn extremt oansvariga

Publicerad: 2010-11-08

I ett historiskt gränsöverskridande och rekorddyrt forskarsamarbete har man lyckats kartlägga människans första levnadsår.  

Studien som påbörjades 1975 har således fortlöpt i 35 år och kostat skattebetalarna, enbart i Sverige närmare en kvarts biljard dollar.

I skrivelsen som forskarteamet utarbetat och lämnat in till den vetenskapliga tidsskriften TGI Science har man kartlagt människans levnadsår, från det att hon föds till dess att hon fyller 4 år.

Det man har kommit fram till är att små barn inte känner någon ansvarskänsla. Det gäller små barn, från det att de föds - och flera år framöver. Forskarna menar att detta oansvar tar sig uttryck i att små barn varken kan stilla sin egen hunger, sköta sin hygien eller ta sig från punkt A till punkt B själva. 

Bristen på denna känsla kan också visa sig genom att barn lägger ifrån sig saker utan att sedan lägga tillbaka dem igen. Detta trots att deras föräldrar eller målsmän säger till dem att lägga tillbaka dem. 

Forskarteamet menar att orsakerna till detta är att barn, i de allra flesta fall, föds in i en tillvaro där de slipper stå till svars för någonting alls. De blir matade, påklädda, och förflyttade av sina föräldrar eller målsmän.

Forskarna har även fastställt att det är mycket svårt att kommunicera med små barn. Detta då de har en oförmåga att kommunicera annat än basala mänskliga behov - och detta genom gutturala läten, omöjliga att tyda genom pragmatisk ordförståelse.

Samtidigt säger små barn, när de väl lärt sig tala, att de helst vill "leka" och "äta godis till middag" och detta menar forskarna bekräftar deras tes om små barns extrema oansvar, då godis varken är näringsrikt eller socialt accepterat att äta till middag. 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 5 kommentarer

Re: Inte barnen de är fel på
åtminstone lite innan hon fortsätter med lekandet för hon vet att om hon äter, städar undan efter sig och går på pottan när hon behöver så får hon fler val när hon vill leka och hon får fler positiva reaktioner av oss andra i familjen. Hon är för den delen 3 i januari om någon undrar. Så jag tror snarare att de är föräldrarna som lär barnen att de inte behöver ta något ansvar och därför anser ja att de inte är barnen de är fel på...

Alu Wassfelt, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Inte barnen de är fel på
Fast de som står där stämmer absolut inte... Min lilla syster till exempel har aldrig velat ha godis till middag och hon är jätte bra på att städa undan efter sig, och kan även säga till när de är något hon vill ha eller tycker sig behöva. Hon kan ta eget ansvar och vill inte alltid leka, och visst de kommer tillfällen då vi ska äta och hon hellre vill leka men hon bestämmer sig ganska snabbt för att hon vill sitta vid bordet och äta

Alu, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

oansvarigt
Det som stör mig ofantligt är att den lille pojken i björndräkten förekommer i två artiklar samma vecka. I båda verkar han uppenbart påverkad av sötsaker. Extremt oansvarigt beteende tycker jag.

Felix, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Fyraåring kan stämmas i USA
Men borde inte det falla på cykeltillverkarens ansvar? Eller fanns en varningstext i den medföljande användarhandboken, där det utförligt stod: "Det är förbjudet att använda denna cykel till att cykla in i folk"?

Patrik, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Fyraåring kan stämmas i USA
När Juliet, fyra år, cyklade på en äldre dam på en trottoar i New York i fjol var hon tillräckligt vuxen för att bli stämd, har en lokal domstol beslutat http://www.dn.se/nyheter/varlden/fyraaring-kan-stammas-i-usa-1.1198722

SkamsenAmerican, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank