Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
På vissa delar i Sverige utbröt upplopp mellan grupper som hatar layouten och de som stöder den.
På vissa delar i Sverige utbröt upplopp mellan grupper som hatar layouten och de som stöder den.

Självupptagna västerlänningar klagar över ny layout i Facebook

Publicerad: 2009-03-17

Den populära sajten Facebook började i förra veckan införa en ny layout. Många av de olika funktionerna såsom att lägga upp bilder och filmer har ny ändrat plats. Detta har inneburit en katastrof för de tiotusentals svenskar och övriga nationaliteter i världen som använder sig av Facebook.

- Allt är upp och ned, vart postar jag bilder? Vart läser jag meddelanden? Berättar Jonna Eklund 23. Den är krånglig... krånglig, åter krånglig....nej vill ha tillbaks den gamla versionen, tillägger Jonna.

Kritiken växer nu mot Facebook, protestgrupper i Facebook har dykt upp mot den nya Facebook-layouten.  Vissa ihärdiga Facebookanvändare hävdar nu dessutom att fler Facebookanvändare skulle gå med i grupper mot den nya Facebooklayouten om de bara kunde hitta gruppfunktionen i den nya Facebooklayouten.

Janne Klouman från Tullinge är grundare till en av protestgrupperna "Hata nya Facebook", för närvarande med 1834 medlemmar. Janne har kommenterat varför han startade gruppen;

- Det händer inte mycket i Tullinge, vi måste fylla upp våra liv med Facebook. Det är verkligen hela vårt liv här i Tullinge. Förutom att hänga vid Tullingegrillen och försöka pratar med småtjejer då såklart, men det är ju mest för att man ska kunna kommentera på Facebook efteråt liksom, berättar Janne.

Även internationellt har reaktionerna varit starka, i San Salvador, huvudstad i El Salvador utbröt kravaller mellan Facebooktrogna och autonoma grupper som vill ändra tillbaka Facebooklayouten. Det har även synts till några få mindre grupper som fortfarande propsar på en återställning till den originalayout som användes för åtta månader sedan, vilket också orsakade ett ramaskri när den försvann.

Yusuf Ahmed Guled, 14 år från Somalia har kommenterat den pågående konflikten;

- Vad är Facebook? Jag är såå hungrig, snälla herrn, kan jag få en slant till mat?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!