Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
27 November 2021
 
Flugmannens superkraft är att bajsa kopiösa mängder med bajs på de kriminella.
Flugmannens superkraft är att bajsa kopiösa mängder med bajs på de kriminella.

Rikspolisstyrelsen väntar på superhjälte

Publicerad: 2010-09-28

Enligt en rapport som idag publicerades av Rikspolisstyrelsen skiter polisen i brottsbekämpning för att skapa en miljö lämplig för superhjältar. Rapporten förklarar den höga brottsstatistiken, låga utredningsantal samt bristen på engagemang hos polisen.

- Om vi låter gäng och kriminella härja fritt kommer en gotisk stämning likt den i serierna Judge Dredd eller Batman att uppstå och förr eller senare kommer det att dyka upp en superhjälte och rensa upp åt oss. Med en sådan superhjälte på gatorna skulle vi slippa riskera liv och lem, vi kan bara rulla tummarna, berättar en hög tjänsteman inom rikspolisstyrelsen som vill förbli anonym.

- Bäst av allt är att en sådan superhjälte skulle arbeta oavlönat, det skulle inte kosta skattebetalarna en krona, antagligen kommer han eller hon ha ett namn i en stil som spindelmannen eller kanske någon annan milt irriterande insekt, flugmannen? skalbaggsmannen? Något i den stilen.

- Vi har redan köpt en strålkastare som vi tänker använda när vi behöver åkalla hjälp,
förklarar tjänstemannen.

Göran Stollerud, professor i kriminalkunskap samt James Bondforskning är kritiskt till polisens inställning;
- Polisens plan kommer inte att fungera, för att en superhjälte verkligen ska skapas ur allmänheten så krävs en ondskefull mästerskurk, detta är ett välkänt faktum.

- Problemet är att vi inte har några riktiga passande skurkar i Sverige, bara en massa ligister och korkade kukhuven som går på krogen, blir fulla och ska slåss.

- Enligt all forskning inom området måste en mästerskurk ha högtflygande planer, vara mycket intelligent samt fysiskt motbjudande, då fungerar det inte till med fulla Svensson. I
fall Bert Karlsson kunde skippa underhållningsindustrin och istället ägna sig åt kriminalitet skulle vi ha en bra början, förklarar Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD Aftonbladet Aftonbladet2 SvD2 SvD3 SvD4 DN
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 2 kommentarer

Kul sida
Bert är alltid Bert. Kul sajt! Gillar många av artiklarna, påminner ganska mycket om den numera nerlagda humorsidan Blaff.

Ian W., (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Det låter som en bra idé
Jag tror att det kan vara en lösning på de krimminella problem vi har i Sverige. Jag hoppas verkligen på att Bert går med på detta då han mycket tydligt ser ut som en riktig skurk. Och om man får komma med lite ider till ett ont prjekt så kan han ju försöka med att skapa en maskin som kontrollerar Svenskarnas drickande. Och på detta i hemlighet sammarbeta med Sveriges regering.

Scrotie McBoogerballs , (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Twingly BlogRank