Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Entusiasm.
Entusiasm.

Beachvolleybollgäng fick igång "hyfsat spel"

Publicerad: 2014-08-05

Under några timmar på söndagen spelade ett brokigt gäng volleyboll på en sandplan i Söderhamn. 

Det var Micke Jansson, 26-årig fältsäljare, som styrde upp gänget genom att ringa sina båda vänner Martin Eriksson och Tobias "Tobbe" Brännström.

Martin var "på att lira", medan det tutade upptaget hos Tobbe Brännström i ungefär en kvart innan Micke Jansson fick tag i honom. Tobbe Brännström visade sig då vara på en "roadtrip med sin tjej". 

Micke Jansson ringde då till Filip Vikström, som visade sig vara på jobbet (på Statoil) och kunde bara lira efter klockan 19.15 då han skulle hem "en sväng" och "hämta träningskläder".

Micke Jansson hade hoppats på att de skulle lira vid 18.00, men sa då till Filip Vikström att han kunde "joina" när han var klar.

Efter att ha ringt både Erik Lind och Markus "Mackan" Ström som båda två var ute på sina respektive landställen, började Micke Jansson tappa tron på att få ihop ett gäng att spela beachvolleyboll på söndagen.

Men precis då ringde Filip Vikström och berättade att hans båda kollegor från Statoil, Jakob Jonsson och Johan Bergström kunde hänga med, "men då efter 19.15".

Därefter ringde även Martin Eriksson upp Micke Jansson och berättade att hans polare Axel Bergman kunde ta med sig två polare från Gävle (Rikard Andersson och Daniel Johansson), men att det skulle dröja eftersom de var tvugna att köra från Gävle till beachvolleybollplanen i Söderhamn. 

Micke Jansson godtog förslaget, eftersom manfallet redan var nästan två. Martin frågade också om han kunde ta med sin lillebrorsa, Mårten (född 1998) och trots att Micke Jansson "som princip" tycker att alla bör vara födda innan 1995 om de ska vara med och spela, fick falla till föga för att överhuvudtaget få igång något spel. 

Något nedslagen satte sig Micke Jansson i bilen (SAAB 9-5, 2002 års modell) och tryckte igång soundtracket till filmen "Top Gun". När de tunga trummorna till Kenny Loggins-låten "Playing with the boys" dundrade igång kunde han inte värja sig, utan trummade med händerna på ratten.

Vid 19.25 började det brokiga gänget att spela. Efter många bollar i nät och många misslyckade överhandsservar valde gänget att satsa på underhandsservar vid 19.40. 

Gösta Lindkvist som var ute och gick med sin hund Daisy, en 7-årig dvärgpudel, vid 19.50 passerade precis bredvid volleybollplanen. Han stannade för att titta en stund.

- Det var bitvis riktigt miserabelt att se. Helt osannolikt dåligt, otroligt otajt. Det verkade som de hade haft svårt att få ihop ett gäng och att de ringt in folk som inte kände varandra.

- Men sen spelade de upp sig och då tyckte jag ändå att de fick igång ett hyfsat spel.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons