Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
"Ni ska veta att det här jobbet, att stå här, är jävligt svårt".
"Ni ska veta att det här jobbet, att stå här, är jävligt svårt".

Ny forskning: Att vara chef faktiskt inte så jävla svårt

Publicerad: 2013-08-29

Sedan chefsyrket på allvar slog igenom under början av 1900-talet har gemene man haft en uppfattning om att det är skitsvårt att vara chef. 

Nu framkommer nya uppgifter som gör gällande att det "inte är så jävla svårt" att vara chef. Chefer, har det visat sig, har bara ett större mandat att påskina hur svårt deras jobb är.

Erik Johansson, 37, från Oxelösund, är nybliven chef på ett mellanstort svenskt företag i transportbranschen. Han är "smått chockad" över hur lätt hans jobb ändå är:

- Jag har arbetat som chef sedan den första mars i år. Jag minns när jag fick erbjudandet. Min sambo och jag satt uppe en hel vecka och pratade om hur svårt det skulle vara att vara chef, om jag skulle klara det och om jag skulle ta jobbet eller ej.

- Så här i efterhand känns ju det helt sjukt. Att vara chef är så himla enkelt. Jag säger åt folk vad de ska göra, och får jag något på mitt bord delegerar jag det bara, säger Erik.

Han erkänner att ibland kan det vara "rätt stressigt", men att det löser man lätt genom att ta fram den där whiskeyflaskan ur tredje skrivbordslådan och halsa några klunkar.

- Är man en dålig chef, så är man egentligen bara dålig på att säga åt andra att göra saker. 

- Sedan är det ju såklart en fördel om man, som jag, helt saknar empati för andra människor och gillar att skrika och ständigt ha ett ansiksuttryck som gör att du ser jävligt besviken ut.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev