Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Måndag
20 Maj 2024
 
Det heter faktiskt "förskola".
Det heter faktiskt "förskola".

4-åring benämnde förskola "dagis"

Publicerad: 2013-10-09

En 4-årig flicka som medverkar i undervisningen på förskolan Flugsvampen i Uppsalaförorten Fålhagen benämnde sin förskola som "dagis" på torsdagsförmiddagen.

Förskolans rektor Max Fakiuu ser allvarligt på tilltaget:

- I 30 års tid har vi kämpat för att det heter förskola och inget annat. Den här flickan trampar på vårt arbete, menar han.

Enligt rektorn har 4-åringen benämnt förskolan som just "dagis" under ett samtal med en förskolelärare.

- Vi ser extra allvarligt på det här, eftersom det var i samtal med en av våra pedagoger som det här ordet yttrades. De ska inte behöva höra sådana tillrop.

Vår roll är att lära upp små barn att bli starka, trygga, empatiska individer, när vi kallas för något annat än förskollärare kan vi inte göra det.

- Vi har gjort en polisanmälan, men härnäst? Det är i sådana här lägen som den svenska straffskalan inte är tillräcklig. Att den här flickan fortfarande går fri på våra gator? Vi känner oss inte trygga längre.

- När hon är fyra år och redan har börjat med sådana här saker.. Jag vet inte vad hon är kapabel till. Vi har kopplat in soc och de hanterar det här bra, men den här flickan måste få ett ordentligt straff, veta att hon har gjort fel. 

- Vårt förslag är att hon får gå på dagis hela jävla livet med astråkiga dagisfröknar som inte lär henne nånting av värde alls.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev