Amazon.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
5 Oktober 2022
 
Kärlekstunneln har byggts om till en pirat-inspirerad attraktion.
Kärlekstunneln har byggts om till en pirat-inspirerad attraktion.

Gröna Lund startar Pirates of Somalia-tåg

Publicerad: 2008-12-05

Gröna Lunds åkattraktion Kärlekstunneln, öppnades idag som en nyombyggd åkattraktion, Pirates of Somalia. Pressrepresentant för Gröna Lund, Christine-Ulrika Nilsson, kommenterar öppnandet;

-  Vi har länge velat förnya kärlekstunneln, den kom till 1920 då par inte fick kyssas öppet, och då kunde de helt enkelt hångla i tunneln. Men nu för tiden finns inget sådant behov, så vi såg till att förnya den med något mer aktuellt.

- Först hade vi tänkt ett Pirates of the Carribean-tema eftersom barn älskar sjörövare och pirater. Men det blev copyrightproblem eftersom Disney äger det varumärket. Istället valde vi Pirates of Somalia, vilket inte är copyrightskyddat och öppet för vem som helst att använda, förklarar Christine-Ulrika Nilsson.

I den nya åkattraktionen förs passagerarna genom det sedvanliga tunnelsystemet med diverse dockor som rör sig, och vatten som sprutas på passagerarna, innan de plötsligt överfalls av Somaliska pirater beväpnade med machetes och AK47:or.

- Den gamla attraktionen, Kärlekstunneln, var så tråkig, att nu ha blodtörstiga Östafrikanska gangsters som hoppar ombord på stocken och hotar att döda passagerarna gör detta till vår mest spännande åkattraktion! Deklarerar Nilsson glatt.

Väl ombord på den nya attraktionen blev lille Egon Stolpe 10 år med mamma Katrin, tagna gisslan av de Östafrikanska piraterna, och istället för att komma ut ur tunnelns slut är de nu på väg till den Somaliska hamnstaden Eyl där piraterna kommer att hålla dem gisslan i utbyte mot en stor lösensumma från familjens hemförsäkringsbolag.

Trots att förhandlingarna med försäkringsbolaget tros ta två-tre veckor vill lille Egon absolut åka en andra gång när de släpps fria. Men han är besviken att piraterna tog mammas plånbok så att de inte kunde köpa fotot från när piraterna hoppade ombord på stocken och de såg jätterädda ut.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

PIRATRASISM!!!
Som pirat i 6:e nedstigande led besläktad med Grönskägg tycker jag det är upprörande att se dessa moderna s.k "pirater" som ej bär insignium såsom träben,lapp för ögat eller ens en papegoja på valfri axel.DETTA ÄR RASISM!

Grnskgg den VI, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Rasister.
Jävla rasister. Jag är en somali och brukade åka till Gröna Lund men nu när jag ser sånt blev jag fan arg. Varför retar ni oss somalier? Jag håller med Sara, Jag sög mig själv för och Hoda. Flesta svenskar har inga känslor alls för hur vi somalier känner. Jag hoppas att ni tar bort eller kommer jag till Gröna Lund och förstör tunneln, era rasister.

Proud Somali, (för 41 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jonas
Jag har precis läst artikeln två gånger för att försöka hitta något rasistiskt i den... Är det inte sant att det finns pirater i somalia? Är det rasism att nämna detta? Då skall jag visa er en annan artikel som är exakt lika rasistisk, surfa in och kolla detta: http://sv.wikipedia.org/wiki/Viking Fast den är mer rasistisk mot svenskar då... ;-)

Jonas, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Förbannad 2
Håller med Sara om att ni får skärpa er nu! Jag är själv pirat och tar mycket illa vid mig när ni generaliserar en hel grupp av människor på detta vis.

Jag sg av mig sjlv fr, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

VA?
vaaaaaaaaaaa??? SA JUST UNGEN ATT HAN BLEV BESVIKEN FÖR ATT EN AV PIRATERA TOG HANS MAMMA PLÅNBOK?? ERA RASISTER , NI SVENSKAR ÄR DOM KALLASTE MÄNNISKORNA JAG HAR NÅGONSIN TRÄFFAT OCH KAN INTE FATTA ATT NI ENS HAR MAGE ATT SKÄMMA UT OSS SOMALIER SÅDÄR .. NI BORDE DÖÖ ALLIHOPA!

HODA, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Twingly BlogRank