Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
27 September 2023
 
Lite kurr i magen motiverar den late.
Lite kurr i magen motiverar den late.

Reinfeldt: Dags för skatt på fattigdom

Publicerad: 2012-02-09

- Är skatten bara tillräckligt hög blir det olönsamt att vara fattig, menar Fredrik Reinfeldt.


Vid en presskonferens idag presenterade Alliansen en skattehöjning som nästa steg i skattepolitiken. Alla som uppbringar försörjningsstöd eller lever under existensminimum kommer att beläggas med ett skattepåslag.

- Detta är en mycket kraftig arbetsmarknadsåtgärd. De fattiga har helt enkelt inte varit tillräckligt fattiga för att motivera sig att ta sig ur sin fattigdom.

- Genom att göra omständigheterna lite svårare för dem kommer de snart att omvändas till nyttiga samhällsmedborgare. Vi vet ju alla att nöden är uppfinningarnas moder, säger Fredrik Reinfeldt på presskonferensen i Rosenbad.

Moderaterna ser fattigdomsskatten som ett naturligt steg i sin roll som det nya arbetarpartiet. Reinfeldt förklarar hur det hänger ihop:
- Är du fattig så har du misslyckats i ditt liv, du måste arbeta hårdare och det vill vi uppmuntra till. Det här började med Annica Holmquist och de halta och lytta som fick gå tillbaka till jobbet.

- Sen satte vi de som trodde de skulle gå i pension i arbete, tji fick de he he, och eftersom medellivslängden för t.ex. män i Sverige är 78 och du ska jobba till 75, så måste man verkligen hålla med om att vi är ett Arbetarparti! 


 


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: svd svd svd dn
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev