Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
2 Oktober 2022
 
Lite kurr i magen motiverar den late.
Lite kurr i magen motiverar den late.

Reinfeldt: Dags för skatt på fattigdom

Publicerad: 2012-02-09

- Är skatten bara tillräckligt hög blir det olönsamt att vara fattig, menar Fredrik Reinfeldt.


Vid en presskonferens idag presenterade Alliansen en skattehöjning som nästa steg i skattepolitiken. Alla som uppbringar försörjningsstöd eller lever under existensminimum kommer att beläggas med ett skattepåslag.

- Detta är en mycket kraftig arbetsmarknadsåtgärd. De fattiga har helt enkelt inte varit tillräckligt fattiga för att motivera sig att ta sig ur sin fattigdom.

- Genom att göra omständigheterna lite svårare för dem kommer de snart att omvändas till nyttiga samhällsmedborgare. Vi vet ju alla att nöden är uppfinningarnas moder, säger Fredrik Reinfeldt på presskonferensen i Rosenbad.

Moderaterna ser fattigdomsskatten som ett naturligt steg i sin roll som det nya arbetarpartiet. Reinfeldt förklarar hur det hänger ihop:
- Är du fattig så har du misslyckats i ditt liv, du måste arbeta hårdare och det vill vi uppmuntra till. Det här började med Annica Holmquist och de halta och lytta som fick gå tillbaka till jobbet.

- Sen satte vi de som trodde de skulle gå i pension i arbete, tji fick de he he, och eftersom medellivslängden för t.ex. män i Sverige är 78 och du ska jobba till 75, så måste man verkligen hålla med om att vi är ett Arbetarparti! 


 


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: svd svd svd dn
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 26 kommentarer

gamla nyheter
Det här är ju sedan länge genomfört utav den borgerliga juntan...

blandaren, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jättebra
Vi inom oppositionen har länge efterfrågat efter skattehöjningar och nu när regeringen inför en så blir vi jätteglada. Därför tänker vi stödja regeringens förslag om att bygga två nya kärnvapenfabriker som Löfvn har ställt sig positiv till.

Fredrik Stolpskott, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

God idé!
Utmärkt initiativ av statsministern! I dagens Sverige kan den som vill bli förmögen, och därmed få betala lägre skatt. Om man då väljer att snylta på oss hederliga skattebetalare genom att ha en låg inkomst och ingen förmögenhet bör man också ge något tillbaka till staten!

CG Johnson, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Skattesmitarnas moderata förening
Reinfeldts fattigsdomsramsor är hämtade från Nederländerna och OECD. Alla försämringar som han hämtat till Sverige kommer därifrån. Själv har han inga egna ider. Med ärliga skattebetalare i landet, så hade vi haft mycket låga skatter,men egenföretagaren,aktiebolagen och andra bolag,har ju bara sysslat med skattefusk, falska avdrag,utlandsbankkonton, brevlådeföretag,dotterbolag utan egentlig verksamhet och andra förgreningar.Korrupt!

We go, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: En lysande idé
För övrigt är det typiskt att bidragstagarna använder billiga smutskampanjer som förfalskade kommentarer! Vi som har sans och vetenskap på vår sida publicerar sanningen via välfinansierade organisationer som Timbro. Därför har vi råd att ha anställda som bedriver våra förtalskampanjer! Take that sossar!

Jen-Jasper G., (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank