Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Äcklig mat skickas på löpande band till barnen i Biafra!
Äcklig mat skickas på löpande band till barnen i Biafra!

Jan Björklund får en idé!

Publicerad: 2010-11-29

Utbildningsminister Jan Björklund fick häromdagen en lysande idé.


Han har länge brottats med tanken på hur man ska kunna få ner kostnaderna för skolmaten utan att maten ska bli så äcklig att inget äts upp. Om maten blir oätlig kommer Björklund få kritik för att allt för mycket mat slängs i skolorna.


Jan Björklund noterade dessutom att Lantmännens Var-rädd-om-maten-veckan har kommit och gått utan att någon märkt något och svenska folket slänger mat som aldrig förr.
- Snart är det jul och ännu mer mat kommer att slängas. Detta satt Jan Björklund och tänkte på när han åt sushi på en restaurang i London där tallrikarna rullade förbi på ett löpande band.


Plötsligt for utbildningsministern upp med ett: ”Eureka, jag har funnit det!” Han slet genast upp sin nya gigantiska iPad ur väskan och började skriva på ett förslag om löpande band för ratad mat.


- Som barn fick vi ofta höra att vi skulle tänka på barnen i Biafra. Jag förstod aldrig varför. Maten var äcklig och jag tänkte på barnen i Biafra, men inte blev maten godare för det.
- Men med dagens teknik och fantastiska transporter och låga bensinpriser och kärnkraftsindustrin som behöver kunder för att kunna försvara sitt existensberättigande kan vi faktiskt skapa långa transportband till Biafra och andra länder där negerbarnen går med uppsvällda magar och har flugor i ögonen. De skulle bli jublande glada om de fick svensk skolmat.
- Och då kan vi dra ner på biståndet lite, utan att man skulle protestera. Skolans medel omvandlas omärkligt till u-landsbistånd och regeringen har sparat gigantiska belopp. Jag är ett geni!

- Men vad ska barnen i skolan äta?
- De får väl ta med sig mat hemifrån. Eller så skapar vi ett löpande band från Rikstans matsal och låter avfallet därifrån gå till landets skolor. Man får inte vara dum.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: Lantmännen 1 Lantmännen 2 Klimatsmart Sydöstran EWWR Rix FM Dagbladet DN Folkbladet Wikipedia Bil o Bostad Kollega Wikipedia 2 Exp
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev