Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Äcklig mat skickas på löpande band till barnen i Biafra!
Äcklig mat skickas på löpande band till barnen i Biafra!

Jan Björklund får en idé!

Publicerad: 2010-11-29

Utbildningsminister Jan Björklund fick häromdagen en lysande idé.


Han har länge brottats med tanken på hur man ska kunna få ner kostnaderna för skolmaten utan att maten ska bli så äcklig att inget äts upp. Om maten blir oätlig kommer Björklund få kritik för att allt för mycket mat slängs i skolorna.


Jan Björklund noterade dessutom att Lantmännens Var-rädd-om-maten-veckan har kommit och gått utan att någon märkt något och svenska folket slänger mat som aldrig förr.
- Snart är det jul och ännu mer mat kommer att slängas. Detta satt Jan Björklund och tänkte på när han åt sushi på en restaurang i London där tallrikarna rullade förbi på ett löpande band.


Plötsligt for utbildningsministern upp med ett: ”Eureka, jag har funnit det!” Han slet genast upp sin nya gigantiska iPad ur väskan och började skriva på ett förslag om löpande band för ratad mat.


- Som barn fick vi ofta höra att vi skulle tänka på barnen i Biafra. Jag förstod aldrig varför. Maten var äcklig och jag tänkte på barnen i Biafra, men inte blev maten godare för det.
- Men med dagens teknik och fantastiska transporter och låga bensinpriser och kärnkraftsindustrin som behöver kunder för att kunna försvara sitt existensberättigande kan vi faktiskt skapa långa transportband till Biafra och andra länder där negerbarnen går med uppsvällda magar och har flugor i ögonen. De skulle bli jublande glada om de fick svensk skolmat.
- Och då kan vi dra ner på biståndet lite, utan att man skulle protestera. Skolans medel omvandlas omärkligt till u-landsbistånd och regeringen har sparat gigantiska belopp. Jag är ett geni!

- Men vad ska barnen i skolan äta?
- De får väl ta med sig mat hemifrån. Eller så skapar vi ett löpande band från Rikstans matsal och låter avfallet därifrån gå till landets skolor. Man får inte vara dum.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: Lantmännen 1 Lantmännen 2 Klimatsmart Sydöstran EWWR Rix FM Dagbladet DN Folkbladet Wikipedia Bil o Bostad Kollega Wikipedia 2 Exp
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 6 kommentarer

Pizzor!
Det kan väl bli pengar över för att köpa pizzor till våra ungar. På det sättet skapar man också fler arbetstillfällen på våra pizzerior. Jag är också ett geni! :)

Farsan, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Re: @Jens
Vore det inte bättre om maten räckte till två femtedelar av barnen, så kunde en femtedel äta sig mätt och resten av ungarna kan dela på den andra femtedelen. Det är att lära för livet och inte ha några gulliga illusioner om solidaritet och allas lika värde.

Bambatanten, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: @Jens
Bäste K! Alla vet vi att konkurrens mellan löntagarna är bra. Härigenom sållar vi fram framtidens entreprenörer och ledare. Och på ett pedagogiskt vis lär sig resten av eleverna att de inte kan vänta sig bidrag, utan får ordna för sig på något annat sätt om de inte är starka nog i kampen om resurserna.

Jens-Jasper G. , (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

@K
Det ska löna sig att slåss.

Anonym mus, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

@Jens
Så man lär barn att slåss för sin mat istället eller vad är det du vill komma fram till ?

K, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank