Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
1 Oktober 2023
 
Bittra 40-talister som aldrig får ligga.
Bittra 40-talister som aldrig får ligga.

Bittra svenskar som aldrig gjort något fel i hela sitt liv sågar Annika Östberg

Publicerad: 2009-04-12

Annika Östbergs överförande har väckt en mängd känslor i Sverige. Till en början skrev tidningarna och sittande politiker om Östbergs överförande som en seger för diplomatin, en vinst för förnuftet över en Hollywood-baserad fjantpolitiker.

- Jag nämnde Agneta... öh, Annika Östberg för Arnie en gång när vi träffades 2007, fast inte vid namn, utan bara att det fanns en svensk tjej, som satt i fängelse i Kalifornien typ, berättar statsminister Fredrik Reinfeldt.

I själva verket har varken Fredrik Reinfeldt eller utrikesminister Carl Bildt någon ära att ta åt sig av eftersom ''the Governator'', Arnold Schwarzenegger suttit så länge som det är tillåtet för en guvernör i Kalifornien att han inte kan bli omvald och det är detta i samband med Kaliforniens ekonomiska kris som gör att han valt att godkänna överföringen av Annika Östberg till Sverige. Att utlämna Östberg kommer göra honom impopulär inom vissa kretsar i USA men detta spelar alltså ingen roll för honom eftersom han ändå inte kan bli omvald till guvernör en gång till.

Alla är dock inte glada över Annika Östbergs överförande till Sverige, särskilt inom bloggsfären har märkts ett antal bittra bloggare som aldrig gjort fel som motsätter sig Östbergs överförande. Enligt dessa bloggare är brott och straff väldigt svartvitt, antingen är man brottsling eller inte, det existerar inget mellanläge där någon kan rehabiliteras, man föds till knarkare och brottsling och alla viktiga livsval är gjorda innan man fyllt 15 år. Det enda botet mot en knarkande 15 åring är att spendera resten av livet i fängelse eller dödsstraff. USA skiner för dessa personer som en gyllene stjärna med sina hårda straff och brist på rehabilitering. Kan man elektrifiera ihjäl en brottsling i elektriska stolen är det att se som en kostnadsbesparing och inte slutet på ett tragiskt levnadsöde.

Svenskbladet har identifierat arketypen för denna typ av bittra person, även kallad "Jag-har-aldrig-gjort-något-fel-i-hela-mitt-liv" - karaktären. Det är oftast en man i åldern 40-70, ofta 40-talister, nästan alltid ensamstående och en gemensam faktor oavsett kön och ålder är att personen ifråga inte haft sex på minst tio år. De kan kännas igen på sin nitiska energi att klaga över saker och tillrättavisa folk, om det så är att påpeka att metallocket på syltburkar ska tas av burken innan den kastas i glasåtervinningen, eller att muttra över att grannens rostiga bil "får hela grannskapet att se för jävligt ut", ett annat tecken de kan identfieras på är att de enligt sig själva aldrig "har gjort något fel i hela sitt liv".


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev