Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Ask visar upp ett av de kuvert som kommer att skickas ut.
Ask visar upp ett av de kuvert som kommer att skickas ut.

Beatrice Ask; "Låt pöbeln döma dem"

Publicerad: 2010-03-21

På ett seminarium i riksdagen i torsdags som hade temat prostitution, berättade Beatrice Ask att omgivningen bör få veta om någon är misstänkt för sexköp.

– Jag skulle kunna tänka mig att ha väldigt grälla färger på kuvertet och skicka hem till folk som var misstänkta för detta,
sade justitieminister Beatrice Ask vid seminariumet.

Ask förtydligade sedan på fredagen vad hennes förslag innebar, kuverten som innehåller delgivningen om att personen ifråga är misstänkt för brott mot sexköplagen ska vara en iögonfallande orange färg samt ha texten, "Hej Sexköpare" tryckt på utsidan ovanför adressfönstret.

Förslaget har nu fått motta stark kritik från flera olika parter, många ifrågasätter hur rimligt det är att man ska basunera ut för omgivningen att någon är misstänkt för ett brott utan att personen ifråga redan har dömts.

Göran Stollerud, expert på rättsäkerhet vid institutionen för Juridik vid Lunds Universitet är kritisk till vilken roll allmänheten ska spela och menar att det finns bevis för att stora grupper av "vanliga människor" är enormt irationella och korkade tillsammans.;
- Senaste gången vanligt folk fick bedöma vem som gjort sig skyldig till brott eskalerade det hela i en häxjakt, ja alltså bokstavligen talat i en häxjakt där man dömde att kvinnor gjort sig skyldiga till trollkonst och kontakt med djävulen, detta lyckades man även bevisa genom att kvinnorna ifråga flöt när man tryckte ned dem under vatten.

Ranne Anberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet har kommenterat Asks förslag;
- Vi blev väldigt förvånade över Beatrice Asks förslag som går ut på att hänga ut personer som är misstänkta för brott inför allmän beskådan, de är ju faktiskt oskyldiga innan de dömts i en domstol.

- Dessutom skulle det ju bara krävas en civil semestervikarie eller en sur polis för att skicka ut ett falskt kuvert och helt kasta omkull en oskyldig människas liv,
förklarar Ranne Anberg för Svenskbladet.

Anberg har tre olika teorier kring hur Beatrice Ask han ha tänkt ut detta osedvanligt korkade förslag.
- En teori är att Beatrice Ask likt Johnny Depp i Fear and Loathing in Las Vegas kombinerat starka ångestdämpande tabletter med alkohol och sen i ett rus råkat stappla in på Riksdagen och kokat ihop sitt förslag när hon suttit neddrogad i seminariumet. Det skulle förklara biten med de grälla färgerna.

- En annan potentiell möjlighet är att det inte var Beatrice Ask som pratade i Riksdagens seminarium i torsdags utan någon annan person som krypt in i en människo-Beatrice Askdräkt, ungefär som i Men in Black 2,
berättar Ranne Anberg.

- Den tredje möjligheten är att Beatrice Ask är en inkompetent idiot som inte vet vad ordet rättsäkerhet betyder,
förklarar Ranne Anberg, efter en stunds fundering tillägger hon, det är nog också det alternativ som ligger närmast till hands.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN Dagens PS UNT SMP Nyhetskanalen NT aftonbladet Kristianstadbladet Skanskan aftonbladet2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 19 kommentarer

Bra
Pöbeln jublar

Pbel andersson, (för 42 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

I Danmark...
I Danmark skickar vi sedan 1/1 2012 ut det oranga brevet HEJ NEGER, som är ett gemytligt sätt att välkomna nyinflyttade.

Max Bge-Jensen, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Förlamnt av henne
Men alltså... Prostitution är världens äldsta yrke. Sen är det inte cool med trafficking men det förekommer ju bara för att prostitution är olagligt. Hade det varit lagligt hade maffian inte haft makten över prostitutionen och ingen ofrivillig hade blivit drabbad. Precis samma sak med droger. Hoppas de tar tillbaka Beatrice Ask till vad för institution hon nu har rymt ifrån.

Madde, (för 45 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Skicka gredelina piller till Ask
jag bodde granne med beatrice Ask nu vill jag börja sälja woodoo dockor av henne läs mer på www.ssö.nu

henri intonen, (för 52 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

-
dating thailand.

JP, (för 53 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Slipp hngpattarna - kp en korsett frn Bella-Jane!
Twingly BlogRank