Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
29 September 2022
 
Johnny Modigh, 39, tycker att det görs bra actionfilm i Sverige.
Johnny Modigh, 39, tycker att det görs bra actionfilm i Sverige.

Nytt skatteavdrag för folk som vågar stå för att de gillar "Johan Falk"-filmerna

Publicerad: 2011-07-30

Det har rådit stiltje under sommaren gällande nya skatteavdrag, men lagom till industrisemestrarnas slut så annonserades ett nytt förslag.

Förslaget går ut på att de som skriver positiva omdömen och betyg eller rekommenderar en eller flera av de många "Johan Falk"-filmerna på webbsidor, i chattar och fikarum ska kunna få ett skatteavdrag. 

Mannen bakom det nya skatteförslaget, Glenn Kloss vid kulturutskottet menar att det är viktigt för Göteborgs självbild att folk lämnar goda omdömen om "Johan Falk"-filmerna.

- Det är viktigt att det görs svensk actionfilm. Det spelar ingen roll om det blir skitpajigt eftersom Jacob Eklund inte kan hålla en pistol trovärdigt, prata om estniskt amfetamin som att det verkligen existerar eller att ingen har vett att dra lite i filmrullens kontraster så att det vid en kvick okulär besiktning i alla fall ser ut som att det kan hända något lite spännande och coolt i Göteborg med omnejd, och att det inte ser ut som en trevlig familjefilm med ett djur i en av huvudrollerna.

Glenn Kloss menar att det är "av stort värde att många engagerar sig i göteborsk actionfilm".

- Positiva kommentarer och omdömen på diverse filmsajter och på hårdrocksspelningar är det som "Johan Falk"-filmerna går runt på. Utan dessa hade väsentligt färre sett den där scenen där Jacob Eklund sitter i en bil vid Fiskekörka och spejar på prostituerade med en kikare. Till exempel.

- Skatteavdraget är väldigt viktigt i det avseendet att fler personer känner sig manade att skriva de här positiva omdömena. Jag har, ensam, hållit på i två och ett halvt år nu och orkar jag inte skriva fler.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 2 kommentarer

Spana vid Feskekörka
Jodå! Visst har man själv stått med kikaren i näven och spanat där. Men jag såg bara alkisar och ämnar nu stämma Göteborgs kommun.

Biljett Tack!, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Klart jag ställer upp!
Är Johan Falk polis? I så fall måste ju skatteavdraget syfta till att marknadsföra den svenska polisiära myndigheten och öka svenska folkets tro därpå. Kanske har Reinfeldt & Co svårt att övertyga oss om att de har situationen under kontroll. YEZZ Reinfeldt! Gimmi!

Cash, tack!, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank