Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
13 April 2024
 
"Bara 5 minuter till..." - En typisk Hemnetmissbrukare.
"Bara 5 minuter till..." - En typisk Hemnetmissbrukare.

Chockökning av Hemnetberoende

Publicerad: 2011-05-13

Vårdcentraler och sjukhus över Sverige rapporterar nu om en tidigare okānd åkomma, hemnetberoende.

Symtomen består av trötthet, asocialitet samt en bestående känsla av olustighet då personen inte är nöjd med sin nuvarande bostad.

Hälsoproblemet drabbar båda könen men kvinnor i mycket större omfattning än män, könsfördelningen är ojämn hos de drabbade, 87% av de drabbade är kvinnor och endast 13% män. Likt porrmissbrukare sitter Hemnetmissbrukare i åtskilliga timmar nattetid för att titta på precis varenda bostad i hela kommunen.

Dagen som följer är Hemnetmissbrukaren trött, lynnig samt ofta missnöjd då de sett åtskilliga bostäder de inte haft råd med.

Kristina Sandstedt 44, boende i en "stor" 3:a i Täby är en fd Hemnetmissbrukare som fått professionell hjälp med sina problem;
- Visserligen är Täby fint men jag tycker inte om uteplatsen och grannen brevid har en sån där Rottweiler-kamphund.

- Första besöket på Hemnet var som en heroindos rätt i armvecket, jag fastnade för en 4:a i Bandhagen som jag höll ōgonen på i två månader, Sen blev det större bostäder, radhus, villor,
förklarar Kristina.

Tårar syns i Kristinas ögon och hennes röst blir tjock;
- Jag missade till och med fredagsmyset med tacos tillsammans med min man och våra två barn, och de tittade på uttagningen till Melodifestivalen utan mig, Kristina bryter ihop och tjuter högt samtidigt som hon snyftar.

Psykologen Görel Stollerud, gift med Göran Stollerud sedan 15 år tillbaka, samt expert på psykologiska åkommor;
-Ett hemnetberoende är ungefär som porr, man fantiserar och tittar på bilder av vackra saker som man aldrig kommer att få i verkliga livet. Samtidigt är missbrukaren övertygad om att livet skulle vara lyckligare i en ny bostad.

- Det mänskliga psyket fungerar dock så att människan alltid vill ha mer och aldrig är nöjd, även efter en flytt kommer Hemnetmissbrukaren efter något år att titta på nya bostäder.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka