Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
1 Oktober 2022
 
Sverigedemokraterna är ett företag där den inre kretsen får topplöner.
Sverigedemokraterna är ett företag där den inre kretsen får topplöner.

Sverigedemokraterna AB slår upp dörrarna

Publicerad: 2011-02-06

Sverigedemokraterna berättar i ett pressmeddelande idag att partiet kommer omorganiseras till ett företag.

- Prognoserna ser strålande ut, vi har redan dragit in 51 miljoner hittills i år,
berättar Sverigedemokraternas VD Jimmie Åkesson.

- Vi räknar med att fortsatt partistöd på både riksnivå och kommunalt håll, detta samt försäljningen av "Vi gillar lika"-t-shirts kommer ge upp till hela 200 miljoner kronor fram till 2014, förklarar Åkesson.

En del av pengarna kommer gå till Erik Almqvists och flickvännen Alexandra Brunells krogrundor, men den absolut största utgiften är ersättningen till medlemmarna i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp samt riksdagskansliet. Jimmie Åkesson själv tjänar exempelvis sammanlagt 92.400 kronor och partisekreteraren Björn Söder 84.000 kronor.

Åkesson vill göra klart att det inte finns utrymme för nepotism inom SD;
- Jag hade ingenting att göra med anställningen av min flickvän Louise Erixon, det skedde helt separat och jag visste inte om någonting förrän efter att allting var klart.

- Det var dock en oerhört trevlig överraskning att hon fått jobb på samma ställe som mig, i samma parti och allting! Berättar en Åkesson som ser mycket lycklig ut.

- Samma sak gäller för Björn Söders sambo Anna Wigenstorp, det är ren slump att hon blivit anställd, hon skickade in en CV och valdes ut bland cirka tusen andra sökande, kan du tänka dig? förklarar Åkesson.

- Även Mattias Karlsson, riksdagsledamot för SD, har en mycket intelligent partner som lyckats få jobb på vårt kansli, hans fru svarade på en annons på Flashback forum och fick ett jobb i hård konkurrens med många många andra sökande... minst flera hundra...

Splittring
Politiska experter menar att maktkoncentrationen i SD, anställningarna av närstående till partiledningen, samt utbetalningen av stora löner med hjälp av partistödet kan orsaka splittring med partiets gräsrötter, den hårda kärna av arbetslösa losers runt om i landet som kommenterat anonymt på nätet och arbetat gratis för partiet. Ett flertal avhopp har redan skett, inte minst den tidigare frontfiguren för SD-television, Dragan Klaric, som nu har lämnat partiet.

Åkesson menar dock att dessa personer bara är avundsjuka på hans goda lön och att han har fler kompisar än de;
- Ifall de vill ha pengar får de väl skaffa jobb, gå och lägga sig lite tidigare istället för att sitta uppe hela nätterna och kommentera YouTube-klipp.

Framgångsrik affärsidé
Vad är då hemligheten bakom framgången med Sverigedemokraterna AB? Åkesson själv berättar;
- Succén på att vi är ett nischat företag i en unik bransch, vi har främlingsfientlighet som en affärsidé, vi skrämmer folk att invandring är farligt, de röstar på oss, vi får partistöd som vi betalar ut till oss själva, pengar rakt ned i vår ficka!

- Sen lades även grunden för oss då svenska folket tröttnade på sosseadeln som bara gynnade sina egna, något sånt kommer aldrig hända i vårt parti, förklarar Åkesson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Nyheter24 DN DN DN2 nyheter24-2 DN3 klaric expressen expressen2 arbetarbladet klaric2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Re: Plagiat som Göran Persson skrev
Klart att det är plagiat SD har ju snott sin politik från andra, förutom sin exeptionella folknationella rasism som de har hittat på alldeles själva. (nåja SD tittade nog lite på 30 talets Tyskland)

Steve Stledreang, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Plagiat
Jag undrar om dom har kopierat sossarna och moderaterna, inget nytt under himlen

Gran Person, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Svar till mr Eller..?,
Texten är hämtad från ett inlägg från Flashback så då måste de ju vara sant.

In Veritas, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Sant
Jag vet att Ny Demokrati gjorde så. SD har däremot inte gjort så. Vad jag vet, källa på det.

Eller..?, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Sant
Det är rolihgt för att det är sant, innan valet sålde SD obligationer och detta är inget skämt: "# Vi släpper maximalt 500 numrerade SD obligationer till ett värde av 5 000 kronor styck. # Partiet lånar maximalt 2 500 000 kronor. Får partiet dessutom minst 4 % av rösterna och därmed blir representerade i Sveriges riksdag fördubblas den totala avkastningen till minst 16 %.

In Veritas, (för 51 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank