Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
I framtiden kommer Ryanairs flyg att lukta piss.
I framtiden kommer Ryanairs flyg att lukta piss.

Ryanair inför toalettavgift

Publicerad: 2009-02-28

I framtiden kommer Ryanair att installera myntinkast på alla sina plans toalettdörrar, detta i ett bud att kunna  spara in på dyra toalettömmningar och städning mellan landningar. Man beräknar på detta vis spara en hel del pengar och på så vis kunna pressa sina priser ännu mera.

Ryanairs VD Michael O''''Leary har kommenterat toalettavgiften;

- Om alla våra passagerare ser till att gå på toaletten innan de bordar flyget kan vi spara in en förmögenhet på städning, toalettpapper, vatten, samt toalettömningar mellan flighterna. Vi är ett lågprisflyg och detta kan ytterligare skära ned kostnaderna på våra flyg.

Har man inte råd med toalettavgiften, eller om man helt enkelt väljer att avstå från den för att göra sin resa billigare, finns det två alternativ. Antingen kan man kissa och bajsa i sätet där man sitter, eller så kan man ta Ryanairs särskilda in-flight magasin och huka sig ned i mittgången och uträtta sina behov på tidningen. Personalen kommer därefter att rulla ihop tidningen och slänga den i en svart sopsäck, toalettpapper finnes även för försäljning för den som väljer detta alternativ.

Eftersom flygresor kan vara lite ostadiga och skakiga kommer särskilda pissrännor att inrättas i samtliga plan så att kroppsvätskor kan rinna av bakåt i planet. Även flygpersonalen kommer att tilldelas gummistövlar i Ryanairs blåa färg som en del av deras uniform.

Reaktionerna på toalettavgiften har varit blandade, moderaten Per Riddersvärd, 36 från Vallentuna kommenterar;

- Perfekt. Då slipper jag betala för städningen när andra inkontinenta passagerare måste gå på toaletten 10 gånger på en 2-timmarsresa. Nu ska dom bara införa biljettpris baserat på vikt också så är jag nöjd. Man får precis det man betalar för och slipper löjliga måltider, marmorpalats till flygplatser och fina väntrum som man ändå inte får komma in i. Vill man ha något extra så får man själv betala för det istället för att alla ska betala för något som ett par personer utnyttjar.

Andra passagerare är mer reserverade gentemot förändringen, Lars Mullis 28 kommenterar;

- Ryanair börjar allt mer likna ett stort psykologiskt test hur långt människor är beredda att förnedra sig för upplevelsen av att resa billigt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev