Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Svart tomrum där landet Grekland tidigare låg
Svart tomrum där landet Grekland tidigare låg

Grekland - ett svart hål

Publicerad: 2010-05-07

Efter Islands vulkanaska är det nu Greklands tur att stjäla uppmärksamhet genom ett för andra nationer störande och ekonomiskt förödande naturfenomen.

Där landet – som var kanske mest känt för ordspråket ”redan de gamla grekerna”, och semester(fylle)ön Kreta, för bara några månader sedan låg - finns nu bara ett stort svart hål.

Det var en grupp tjänstemän utsända från EU som tillsammans med ett flertal specialutbildade geologer kunde konstatera att det som en gång var Grekland inte längre existerar.

Implosionen av landet Grekland tror man har skett någon gång mellan 23 april och 2 maj i år, och experter är eniga om att naturkatastrofen står i samband med landets ekonomiska kollaps.

Hålet, som tidigare var landet Grekland, växer mer och mer för var minut som går. I och med de geologiska efterforskningarna i och kring marken vid det svarta hålet har man gjort en chockerande upptäckt: det tycks fungera som en omvänd bankomat.

Geologerna har även kunnat konstatera, i samråd med EU-tjänstemän och en ekonom med uppfälld skjortkrage, att det enda som kan stoppa denna ständigt pågående förvärring av läget - är tyska eurosedlar. 

Därför har man i samråd med EU-organet Directory of Imaginative Amounts Funding (DIAF) låtit ta ett fantasilån på ett fantasibelopp, motsvarande alla sedlar i 160.000 stycken monopolspel som man nu under största hemlighetsmakeri fraktar på ett flygande fartyg med fågelvingar på ett hav av flytande choklad.

Om fantasilånet räcker för  att stoppa förödelsen är dock oklart.

Vem som ska skriva under lånet är också oklart, eftersom landet Grekland inte längre existerar. Därför kommer man i Bryssel i nästa vecka att ha en omröstning om vem som ska skriva på. Valet står mellan Greklands EU-kommissionär, Devarmei Turiotourios - och Tzatziki, Morsan och Polisen.

Devarmei Turiotourios kommenterar den oroande utvecklingen så här:
- Hål är till för att fyllas. Som de gamla grekerna sade; så länge man får gå i pension när man är 53 år gammal och man får många olika omotiverade statliga bidrag och presenter för att man uppnått självklara mål i livet, så löser det sig.

Om inte fantasilånet kommer att fungera som stopp för det svarta hålets utvidgning  har EU som andra alternativ att köpa upp en replika av den "låda" som det ansvariga bolaget BP funderar att lägga över oljeläckaget i Mexikanska golfen.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: Dn DN 2 SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 DN3 DN4 DN5 DN6
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev