Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Lövtunn biff, snart i en butik nära dig!
Lövtunn biff, snart i en butik nära dig!

Findus en möjlig SAAB-köpare

Publicerad: 2009-02-20

Livsmedelsbolaget Findus är den senaste av en rad intressenter som visat intresse att köpa arbetare från det krisdrabbade SAAB. Inofficiella källor säger att Findus lagt ett bud på 12kr/kg för de 15.000 SAAB-arbetarna i Trollhättan, sammanlagt beräknas budet vara värt över 17 miljoner kronor. Findus djupfrysta produkter säljs i dagligvarubutiker över hela landet och har som helhet gynnats av den nuvarande finansiella krisen då folk har ändrat sina konsumtionsvaror och föredrar att äta i hemmet snarare än på restaurang.

Representanter för SAAB har sagt att Findus bud är ett bra bud, samt att budet dessutom skulle lösa den stora frågan om sysselsättning i Trollhättan i det tomrum som uppstår ifall SAAB lägger ned.

- Detta är en möjlig lösning för Saabs framtid, kommenterar Jan Åke Jonsson, Sverigechef för SAAB.

Findus har bekräftat sitt intresse för SAAB samt medgett att volymerna som är inblandade i köpet kan bidra till att förändra smaken något på deras mikrovågsmat, samtliga av deras "biff"-produkter, schnitzel samt deras gräddstuvade pyttipanna.

- Vi inväntar SAABs svar med spänning och har på senare tid utarbetat en mängd recept som passar för maträtter baserade på arbetslösa fabriksarbetare, nya maträtter kan tex bli tacogratäng, biff stroganoff eller pepparbiff, kommenterar en talesman för Findus.

- Om köpet går igenom är vi redo att omvandla all personal på mycket kort tid. Det kommer tyvärr inte bli några rester kvar för de anhöriga, men vi kommer att erbjuda dem ett paket gräddstuvad pyttipanna som de istället kan begrava som en symbolisk gest, kommenterar en talesman för Findus.

Köpet har fått fullt godkännande av näringsminister Maud Olofsson som menar att denna lösning skulle bli mycket billigare för staten än en kostsam rekonstruktion av ett SAAB med en osäker framtid. Statsrådet Jöran Hägglund har även medgett att detta är en bra lösning som är förenlig med hans vision om ett Trollhättan som slutat arbeta med bilar.

 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev