Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Nya Iphone 5 har en fjäder som hänger i antennen.
Nya Iphone 5 har en fjäder som hänger i antennen.

Apple släpper nya Iphone 5

Publicerad: 2012-09-12

På onsdagskvällen svensk tid visade Apples VD Tim Cook upp företagets nya flaggskepp, nya Iphone 5.

Cook var märkbart tagen när han visade upp den nya modellen som företaget arbetat med sedan han tog över som VD för företaget. 

Cook berättade först om den nya designen som Iphone 5 fått. Till skillnad från Iphone 4 finns här ingen touch screen, något som Cook avfärdade som "ålderdomligt" och att "det tillhör historien". 

Istället har Iphone 5 fysiska knappar som gör att man kan navigera genom menyerna på den 240*100 pixlar stora skärmen. 
Iphone 5 har även tagit tillbaka antennen, något som enligt Cook är "en förutsättning för själva telefonfunktionen". I antennen hänger även en fjäder. Cook berättar att antennfjädern är hans egen idé och förklarar den som "en ljuvlig designdetalj".

Även det tillhörande 240 watts nickelkadmium acc-batteriet är en ny funktion, batteriet sätts fast (med en liten bit tejp) strax ovanför displayen för att telefonen ska få ström. Batteriet räcker i 128 dygn i standbyläge och ungefär två och en halv minut om man talar i, surfar eller sms:ar med telefonen. 

Några av de nya funktionerna i Iphone 5 är bland andra att den blir väldigt varm om man håller i den och surfar, så att man inte behöver ha handskar på sig på vintern, den ligger för det mesta kvar där man lagt den, man kan skriva 58008 på skärmen och den blir inte stött om man säger åt den på skarpen.

Apples Iphone börjar säljas fredag den 21:a september i USA.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!