Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Den döde mannen beskrivs som en tystlåten men hängiven familjefar.
Den döde mannen beskrivs som en tystlåten men hängiven familjefar.

Man ihjälskjuten i Kramfors

Publicerad: 2008-11-16

Under en älgjakt i Kramfors attackerades en jägare av en lokalt boende man, jägarens kamrat skjöt mannen med fyra skott och han avled på plats.

Man känner inte till omständigheterna eller vad som hänt då man endast kunnat höra en av sidorna, vittnen saknas och man har inte lyckats få kontakt med den döde mannens släkt eller vänner.

Jägaren och hans karmat, påstår sig ha blivit oprovocerat anfallna och ha agerat i nödvärn.

- Min kamrat skulle precis koppla hunden. Då rusade mannen fram och kastade omkull honom. Han bet honom i underbenet och slog till bössan så den gick i två bitar, säger jägarens kamrat.

Flera röster har nu höjts till försvar för den döde mannen och uppmanar att de två männen ska åtalas för mord, alternativt dråp. Man drar paralleller till händelserna i Rödeby och menar att de två männen har trakasserat den döde mannens familj år efter år utan att någon reagerat. Bland annat ska de ha haft skällande hundar runt mannens bostad, agerat hotfullt, avfyrat skott och fört annat oväsen.

- Han har bara försökt försvara sig i en situation där samhället, både polisen och sociala myndigheter, inte tagit honom på allvar, säger Stina Snuusiinen, aktiv Miljöpartist från Umeå.

- Om jag själv hade folk runt min bostad som sköt skarpt och hade aggressiva hundar lösa nära mina barn skulle jag också bli arg.

Polisen i Kramfors säger att deras utredning pågår och man hoppas få kontakt med den döde mannens familj samt grannar, polisbefäl Eva Gräsnäslund i Kramfors kommenterar;

- Den döde mannen var en tyst familjefar, men dock något av en ensamvarg, fast ingen riktig varg i ordets bemärkelse, han hade dock ett flertal sådana vänner.

- Uppgifter pekar på att den döde mannens familj har trakasserats under en lång tid, vi har fått flera anmälningar under årets gång. Dock är det oklart vad som hänt i denna situation och ifall det är relaterat till de tidigare anmälningarna, vi uppmanar allmänheten att kontakta oss ifall de bevittnat händelsen eller har annan relevant information.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!