Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
22 Juni 2024
 
Marley Henemark kommer sannolikt bli Sveriges första svarta statsöverhuvud.
Marley Henemark kommer sannolikt bli Sveriges första svarta statsöverhuvud.

Marley Henemark är kungens hemliga son

Publicerad: 2010-11-10

Svenskbladet kan nu avslöja att förhållandet mellan artisten Camilla Henemark och kung Carl XVI Gustaf i mitten av 90-talet ledde till den hittills okände sonen Marley Henemarks tillkomst.

När Camilla fick veta att hon var gravid reste hon till Nigeria där hon födde sonen i största hemlighet och namngav honom efter sin livslånga idol Bob Marley. Han togs sedan om hand och uppfostrades av släktingar till Henemarks Nigerianska fader.

Marley Henemark är idag 15 år och går på en fin internatskola i Storbritannien, något som är relativt vanligt bland den Nigerianska överklassen. Pojken uppges ha bra betyg, vara mycket välartikulerad samt är aktiv inom skolans idrottsföreningar.

Flera insatta källor talar nu för att Marley i realiteten är den andre tronarvingen strax efter prinsessan Victoria, det är sedan länge uppenbart att prinsessan Madeleine inte kan bli tronarvinge då det är omöjligt för henne att hitta en representativ man, Carl Philip kan ej heller bli regent på grund av sitt mentala handikapp.

Prinsessan Victoria är dock först till tronen, men eftersom hennes make prins Daniel har genomgått en njurtransplantation är det osäkert hur pass fertila hans spermier är. Det är alltså sannolikt att äktenskapet mellan Victoria och Daniel blir barnlöst, i en sån situation skulle Marley kunna stiga direkt in på tronen.

Göran Stollerud professor i statsvetenskap har kommenterat;
- Beroende på Victoria och Daniels levnadssituation är det fullt realistiskt att Marley Henemark blir Sveriges första svarta regent. Precis som i USA med Obama får då Sverige sitt första svarta statsöverhuvud.

- Ett flertal personer har sagt att kungen är en vanlig människa och att han borde få knulla runt precis
som alla andra. Men det är ju precis det som en monarki inte är, kungar, drottningar, prinsar, prinsessor är inte vanliga människor, de föds in i sitt yrke, ingen annan människa i hela Sverige föds in i ett yrke, förklarar Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3
Annons
Helfoder för hund och baby