Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
30 September 2022
 
Svennis anställdes via e-post och väntar nu på sin första lön.
Svennis anställdes via e-post och väntar nu på sin första lön.

Svennis blir förbundskapten för Nigeria

Publicerad: 2010-02-12

Sven-Göran Eriksson är återigen VM-aktuell då han accepterat tjänsten som förbundskapten för Nigerias fotbollslag. Sportobservatörer menar nu att detta är en upprättelse för Svennis rykte som varit något skamfilat sedan han lämnade posten som tränare för Manchester City.

Erikssons långa karriär omfattar bland annat SL Benfica, AS Roma, AC Fiorentina, UC Sampdoria, SS Lazio, jobbet som tränare för Englands herrlandslag samt tränare för Manchester City. När Eriksson lämnade den högtflygande karriären för att bli sportchef för det engelska League Two-laget Notts County, beskylldes han för att bara bry sig om sitt arvode och många menade att valet han gjort var ett rejält steg ned i karriären för honom.

Hans kritiker får nu dock bita i det sura äpplet när han återvänder till fotbolls-VM som förbundskapten för Nigerias landslag, "Svennis" själv berättar om den nya rollen;
- Det kom som något av en överraskning faktiskt, det var för drygt en månad sedan som jag slog på min dator för att läsa matchresultat och kolla eposten, och då fanns där i inboxen ett mail från en Moses Odiaka som är president för Nigerias fotbollsförbund.

- Moses berättade för mig att de hört talas om att jag var en godhjärtad och pålitlig person och att de mycket gärna ville anställa mig som tränare för det Nigerianska landslaget. Jag accepterade eftersom det var en utmaning och lönen är dessutom mycket generös och omfattar åtskilliga miljoner
, berättar "Svennis" för Svenskbladet.

Det har dock inte varit helt lätt att leda det Nigerianska herrlandslaget, även om man kommit överens om att anställa Eriksson har man ännu inte betalt hans arvode;
- Det var sån olycklig timing, precis dagen innan de bestämde att de ville anställa mig var det en högt uppsatt statschef i Nigeria som dog i en flygolycka, och en stor del av statskassan är låst i en fond kopplad till honom. Men så fort man frigjort pengarna ur fonden ska de betala mitt arvode för 2010, jag har redan skickat dem mina bankuppgifter, min address och en kopia på mitt pass,
berättar Eriksson.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN VK GP SVT Sydsv1 Sydsv2 SvD SvD2 DN2
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Lagerbäcken ta Svennis.
Nu stå de klar Lars Lagerbäcken ta plats framför näsan före Svennis. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotb ollsbladet/landslagsfotboll/ovrigalandslag/article6627527.ab Lyka till Lasse :)

Yembal Kabil Lantalaos, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

En enkel till Sthm
Jag har börjat skicka brev och mail åt andra hållet. Låter något som så här: "Kära vänner, saknar Ni likvida medel, mat, kläder. Har Ni ingen utbildning eller något arbete. Kom då genast hit till Sverige!"

Invar Draren, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Mörker
Det blir tufft för Svennis. Alla vet att det ser mörkt ut på Nigerias avbytarbänk.

O. Nani, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Skäms
Att ni sitter här och skryter om hur ni ska få pengar från det fattiga afrika när det finns de som behöver det bättre. Själv så kom det en kvinna med en skylt där det stod att hon var stum och behövde pengar till sina 29 barns operationer i hemlandet. Solidarisk som jag är gav jag henne allt jag hade ute och skrev sedan över halva min kommande pension på henne. Hoppas barnen får det bättre nu.

Alma Andersson, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Framtids optimist
Vad kommer att hända i fotbolls Sverige när de som gillar fotboll väldigt mycket och har svårt för personer som har en annan kulör än det som är gängse här i kalla nord snacka om mental härdsmälta.

terapeut, (för 55 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank