Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
20 Juli 2024
 
Amerikaner kan inget om Geografi och just DU vet inget om den här regionen.
Amerikaner kan inget om Geografi och just DU vet inget om den här regionen.

Revolt i Kirj.. Kyrg? Krigi? ... någonstans

Publicerad: 2010-04-08

Under onsdagen chockades svenskarna oerhört efter att de upptäckt att det finns ett land som ingen någonsin hört talas om tidigare. Kirgizistan är en centralasiatiskt fd sovjetstat som ligger inklämt mellan de små republikerna Kazakstan, Uzbekistan, Farsorpåstan, Varningpåstan och Vemfanbryrsigstan

Landet befinner sig i en blodig revolt där protester på onsdagen övergick i en statsrevolt och landes president nu flytt landet. Världen håller nu andan när ett av världens mest okända länder byter en okänd regering mot en okänd regering. Enligt sakkunniga är det dock liten risk att landets två huvudsakliga inkomstkällor, potatisodlingen och getuppfödningen, riskerar drabbas av konflikten.

På de svenska gatorna är förvirringen stor och många tillfrågade var övertygade om att det hela rörde sig om något sorts reklamjippo för någon en uppföljare till den populära filmen Borat från 2006.

Anna-Lena Svensson, 53, från Åmål har uttryckte sin oro för Svenskbladet;
- Det är hemskt med krig och våld, jag känner sympati med dem. Fast om deras regering var en diktatur var det väl bra med en revolt? Fast om den var folkvald var det dåligt, eller? Var fan ligger Kirgizistan egentligen, äh skit samma...

Fd sjökaptenen Urban Wallin, 62, har även han kommenterat händelserna;
- De kanske kan byta namn på stället till Krig-i-stan istället för Kirgistan? Det är ju kanske mer  passande nu, och då kanske någon även i fortsättningen skulle komma ihåg stället?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN SvD SvD2
Annons
Helfoder för hund och baby